FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB snižava kamate na stambene kredite

Autor: nbrc
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska poštanska banka (HPB) danas je objavila da od 1. travnja smanjuje kamatne stope na sve stambene kredite stanovništvu.

Nova kamatna stopa za prvu godinu otplate kredita je fiksna i iznosi 4,95 posto, a nakon toga 5,95 posto promjenjivo na kredit za kupnju ili adaptaciju stana, kuće, garaže ili parkirnog mjesta, navodi se u priopćenju HPB-a.

Također, dodaje se, kamate će biti snižene i dosadašnjim korisnicima stambenih kredita.

Kao novost HPB stambenih kredita ističu i mogućnost odobravanja kredita i fizičkim osobama koje putem žiro računa primaju dohodak od samostalnog rada te osobama zaposlenim u inozemstvu i pomorcima.

Prema novim uvjetima klijentima su na raspolganju tri modela instrumenata osiguranja, a njihovom kombinacijom omogućeno je dobivanje kredita bez jamaca. Kao instrumente osiguranja korisnici kredita mogu koristiti i namjenski depozit, hipoteku na nekretninu, policu životnog osiguranja ili udjele u fondovima HPB Investa.

Rok otplate kredita je do 30 godina s mogućnošću ugovaranja počeka od 12 mjeseci.

Kredit se može iskoristiti i za otplatu ranije realiziranih stambenih i nenamjenskih kredita u HPB-u ili drugim bankama, ističu iz HPB-a.

Podsjećaju i da Hrvatska poštanska banka prethodnih godina nije povećavala kamate na kredite građanima, već je u nekoliko navrata snižavala kamate stope na stambene kredite, a od listopada 2010. godine snizila je kamate i na kredite za umirovljenike, kredite za zatvaranje obveza te nenamjenske kredite.

Racionalizacija ukupnih troškova poslovanja i jeftiniji izvori sredstava za kreditiranje omogućili su smanjenje kamatnih stopa na kredite, naglašavaju iz HPB-a.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙