FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bulić u Bruxellesu optimistično o dolasku belgijskih turista

Autor: svuk
BRUXELLES, 17. ožujka 2011.(Hina) - Hrvatska ove godine očekuje porast turističkih dolazaka iz Belgije ili barem ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata, rekao je u četvrtak u Bruxellesu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Belgijsko turističko tržište jedno je od rastućih tržišta za hrvatski turizam. Iz te je zemlje u Hrvatsku prošle godine stiglo više od 103 tisuće turista, ostvarivši 545,3 tisuće noćenja, što su u odnosu na 2009. bili porasti od deset posto u dolascima i sedam posto u noćenjima.

Bulić ističe kako Hrvatska nastoji privući što više turista u predsezoni i posezoni jer su u jeku sezone svi smještajni kapaciteti popunjeni. Bulić je u četvrtak navečer sudjelovao na tradicionalnoj manifestaciji Hrvatskom turističkom danu u Bruxellesu.

U sklopu te manifestacije priređena je svečana večera za turoperatere i agente, predstavnike medija, djelatnike i dužnosnike EU-a i NATO-a, te predstavnike diplomatskog zbora u Belgiji. Za uzvanike su hrvatski kuhari pripremili raznovrsna hrvatska jela, koja su služena uz poznata hrvatska vina i glazbu.

Organizator manifestacije je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Belgiji, te hrvatskim misijama pri EU-u i NATO-u.

(Hina) xsv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙