FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS Karlovačke županiju proslavio 10. obljetnicu

Autor: vhor
KARLOVAC, 17. ožujka 2011. (Hina) - U povodu 10. obljetnice djelovanja Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Karlovačkoj županiji, večeras je u karlovačkom Kulturnom centru „Lukijan Mušicki“ održana svečana skupština županijske organizacije stranke.

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Mile Horvat i predsjednik županijske organizacije Rade Kosanović kazali su da je sada u SDSS-u u cijeloj Hrvatskoj oko deset tisuća članova, od kojih 2.300 u karlovačkoj županijskoj organizaciji stranke.

Potpredsjednik stranke i saborski zastupnik Milorad Pupovac pozvao je članstvo da pomognu građanima da se na predstojećem popisu stanovništva slobodno etnički izjašnjavaju, da nesputano kažu popisivačima, kada im dođu u kuću, što su po svojoj narodnosti i po vjeri. To je važno i zbog buduće participacije u političkom i društvenom životu, ali to je važno, kazao je Pupovac, i zbog njihovog osjećaja slobode.

On ne sumnja, kazao je, da na sljedećim parlamentarnim izborima i u Karlovačkoj županiji i Hrvatskoj u cjelini mogu biti bolji rezultati za Srbe, unatoč tome što, kako je rekao, neki žele kompromitirati postignuća u promjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i Izbornog zakona i nazivaju to političkom trgovinom SDSS-a.

"Pokazat će se da je time definiran dobar novi položaj Srba u Hrvatskoj, kao nacionalne manjine koja izlazi iz političkog geta, pa će sada njihovi predstavnici moći brinuti i o manjinskim, ali i o državnim poslovima, jer je svim strankama sa srpskim predznakom i nezavisnim listama omogućeno sada da budu ravnopravni, da se natječu i da dobiju ne samo tri nego i više mandata, a da pritom vode politiku koja može biti atraktivna svim biračima, a ne samo Srbima. Zbog svega rečenog ojačat će se i funkciju političkog predstavništva u Saboru, ali i parlamentarizma općenito", kazao je Pupovac.

Rekao je da SDSS i sada svoje mandate u Saboru koristi veoma odgovorno, vodeći računa i o demokratskim očekivanjima hrvatskih građana i o političkoj stabilnosti ove zemlje.

Ima onih koji bi srljali, koji misle da je osvojiti vlast samo po sebi spas, a svi mi znamo da naši problemi u Hrvatskoj nisu takvi da se može pojaviti spasitelj bilo koje vrste, već će posao buduće Vlade, ma tko to bio, biti teži od ikoje hrvatske vlade do sada, ustvrdio je Pupovac.

Potpredsjednik državnog Savjeta za nacionalne Manjine Đuro Zatezalo u svom je govoru kazao da se Srbi u Hrvatskoj u sedamsto godina svoje povijesti mogu dičiti s puno velikih imena, pa njihovi potomci zbog toga morajhu osjećati ponos.

Skupštini je trebao prisustvovati predsjednik stranke Vojislav Stanimirović, ali, kako je objasnio Horvat, zbog poteškoća u prometu uzrokovanih prosvjedom u Vinkovcima ne bi stigao na vrijeme pa se vratio u Vukovar.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙