FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pupovac: uskoro koalicijski sastanak

Autor: ipet
ZAGREB, 14. ožujka 2011. (Hina) - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas novinarima nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor, održanog na poticaj koalicijskih partnera, kako je tema razgovora bila vrijeme i način održavanja koalicijskog sastanka koji bi se, kazao je, trebao održati krajem ovog ili početkom idućega tjedna.

Kako je najavio Pupovac, na tom koalicijskom sastanku bit će riječ o temama koje su "očekivane, a što očekuje i javnost", odnosno o bitnim pitanjima u Hrvatskoj ovoga trenutka - završetku pregovora s EU i terminu održavanja parlamentarnih izbora.

Na pitanje jesu li s premijerkom Jadrankom Kosor razgovarali o parlamentarnim izborima, predsjednik HSS-a Josip Friščić kratko je odgovorio da će "izbori biti kada će biti - u zakonskome roku " te da će do kraja šestoga mjeseca biti poznato kada će biti održani".

Opetovanu novinarsku tvrdnju da je "ipak bilo riječi o parlamentarnim izborima", Friščić je pak kratko prokomentirao kako je normalno da se i o tomu razgovaralo budući da se razgovoralo o svačemu.

Milorad Pupovac je pak na novinarsku primjedbu vezanu za završetak pristupnih pregovora s Europskom unijom, odgovorio kako ne bi htio komentirati kada će biti završeni pregovori niti se usmjeravati na ono što sve o tomu čujemo ili ne čujemo posljednjih dana.

"Naše je da radimo posao zbog kojega smo ovdje i da radimo ono u što smo uvjereni da možemo napraviti", rekao je Pupovac. "Prema tome želimo završiti pregovore do kraja šestoga mjeseca i učinit ćemo sve da pregovore završimo do kraja šestoga mjeseca", istaknuo je.

Pupovac je potvrdio kako SDSS želi da se postigne dogovor o okvirnom vremenu za održavanje parlamentarnih izbora i taj će se dogovor, rekao je, postići unutar koalicije, izrazivši nadu da će se dogovor postići i s ostalim strankama na političkoj sceni.

Nije htio komentirati reakcije na nedavno održane konzultacije predsjednika Republike Ive Josipovića s političkim strankama, rekavši da je "ovih dana bilo previše buke oko toga" te da nema potrebe da on tomu pridonosi na bilo koji način.

Jer, dodao je, "kao što znate moja uloga na političkoj sceni u Hrvatskoj nije da pridonosim nesporazumu već tomu kako da se nesporazum razriješi".

Na novinarsko pitanje - hoće li se onda nesporazum razriješiti, Pupovac je odgovorio kako nije rekao da nesporazum postoji već da je osnovna stvar da se ključni ljudi hrvatske politike trebaju usuglasiti oko ključnih interesa Hrvatske ovoga trenutka.

"To je ono što bismo mi htjeli i koalicijski sastanak će imati tu funkciju", zaključio je Pupovac.

(Hina) xipet ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙