FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EPMST podupire premijerku za pregovore s EU-om

Autor: pgas
SPLIT, 11. ožujka 2011. (Hina) - Europski pokret mladih Splita (EPMST) podupro je danas hrvatsku premijerku Jadranku Kosor ističući da joj kao odgovornoj političarki treba pomoći a ne odmoći u završnici pregovora s Europskom unijom (EU).

Ta nevladina udruga, koja djeluje od 2009., ističe kako nikome ne odriče pravo na mirne prosvjede, ali smatra kako se "iza velikog dijela aktualnih prosvjeda vide protivnici hrvatskog članstva u Europskoj uniji".

"EPMST nema dobro mišljenje o većini današnjih političkih stranaka, koje su nama mladima omogućile uglavnom samo dugotrajno čekanje u redovima domaćih zavoda za zapošljavanje. S druge strane, u premijerki Jadranki Kosor vidimo reformatoricu, predvodnicu integracijskog procesa RH u EU i odgovornu političarku kojoj treba pomoći a ne odmoći u završnici pregovora s EU-om", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik EPMST-a Ivan Ruščić.

EPMST nikom ne odriče pravo na mirne prosvjede, ali zadržava pravo da ih kritizira, ističe se u priopćenju.

Starija generacija naših sugrađana očito je jedan davni, pogrešni, politički sustav zamijenila drugim, ne mnogo boljim, u kojem su korupcija, klijentelizam, centralizacija, monopol i zloporaba moći odavno nadvladali opći interes i javno dobro, ocjenjuje EPMST. Korumpirane političare moramo mijenjati i u tome se slažemo, ali to je potrebno učiniti glasačkim listićima, a ne na ulici, dodaje EPMST.

Za tu nevladinu udrugu nije prihvatljivo podilaženje bilo kojem ekstremizmu, a iza velikog dijela aktualnih prosvjeda, kako ocjenjuju, ne kriju se, nego se jasno vide protivnici članstva Hrvatske u EU.

"Jasno vidimo i one koji potičući prosvjede žele zaustaviti istrage o korupciji", stoji u priopćenju Europskog pokreta mladih Splita.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙