FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protuvladin skup na splitskoj Rivi

Autor: pgas
SPLIT, 2. ožujka 2011. (Hina) - Skupina (oko 300) Splićana okupilo se večeras posredstvom društvene mreže Facebook na Rivi na prosvjednom skupu kojeg su nazvali „Split protiv Vlade“ te su mirnom šetnjom duž Marmontove ulice došli u Sinjsku ulicu ispred sjedišta županijskoga splitsko-dalmatinskog HDZ-a, gdje su bili raspoređeni pripadnici interventne policijske postrojbe s nekoliko vozila.

Prosvjednici su se, bez izgreda, zadržali desetak minuta ispred sjedišta županijskog HDZ uzvikujući „HDZ mafija“, „HDZ lopovi“, Hrvatska policija mito i korupcija“ ali su i zborno pjevali policiji „Mi vas volimo“ te se potom vratili na Rivu i mirno razišli.

Prije mirnoga odlaska pred sjednište županijskog HDZ-a prosvjednici su na Rivi zapalili više svijeća i pored njih stavili smrtovnicu na kojoj je pisalo „Kradeze vlada“.

Prosvjednici su zborno uzvikivali „Dolje Vlada!“, „Pada Vlada!“, „Hoćemo izbore!“, „Jaco odlazi!“, „Dolje lopovi!“, „HDZ lopovi, SDP lopovi državu ste...!“, „Volimo Hrvatsku“.

„Mi nismo ni lijevi ni desni, mi nismo ni vjernici ni nevjernici, nego smo pokradeni građani naše Hrvatske“, rekao je tajnik splitske udruge DADANTI Bruno Pavletić istaknuvši kako je to udruga za pomaganje eksperimentalne udruge koja podupire prosvjednike.

Saša Ćupurdija iz Facebook grupe „Split protiv Vlade“ koja je organizirala večerašnji prosvjed, rekao je kako se prosvjednici protive svakom obliku nasilja i nereda. „Želimo rušiti Vladu ali na miran i demokratski način“, rekao je on.

Prosvjednici su nosili transparente s natpisima: „Padaj Vlado i nepravdo!“, „Izbori“, „Generalni štrajk“, „Gladan posla i perspektive, sit obećanja i ....“.

Za vrijeme šetnje Marmontovom ulicom prosvjednici su uzvikivali: „Kerume lopove!“, „HDZ lopovi“, „SDP lopovi!, „HNS lopovi!“, „HSS lopovi!“, „IDS lopovi!“, „DC lopovi!“, što je izazivalo smijeh promatrača i okupljenih.

(Hina) xpgas ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙