FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba

Autor: aspa
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Novoosnovani Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP), kao krovna udruga pripadnika gardijskih postrojba, cilj koje je očuvati dostojanstvo Domovinskog rata, predstavljen je danas u Zagrebu na konferenciji za tisak.

Predsjednik zbora Ivica Tolić rekao je da je zbor osnovan 9. ožujka te da su mu pristupili bivši pripadnici svih gardijskih postrojba, koji su bili ujedno dragovoljci Domovinskog rata, te da su bili glavni nositelji svih obrambenih i bojnih djelovanja u tijeku rata.

U gardijskim postrojbama bilo je oko 60.000 vojnika, od kojih je 1500 poginulo i oko sedam tisuća ranjeno, podsjetio je i dodao da je zadaća zbora zaštita dostojanstva i temeljnih vrijednosti Domovinskog rata te oživotvorenje Deklaracije Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu.

Želimo pomoći i u rješavanju statusnih i životnih pitanja članova zbora te pridonijeti izgradnji i razvoju hrvatskog društva preko institucija sustava, istaknuo je. Udružili smo se u jedan zbor da bismo i simbolično pokazali jedinstvo uoči proslave 20. obljetnice ustroja gardijskih postrojba, naglasio je Tolić.

Najavio je i današnji susret s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor, rekavši da žele svoje ciljeve i probleme predstaviti i drugim ustanovama hrvatske države.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙