FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija hrvatskog turizma u Moskvi i Parizu

Autor: tmis
ZAGREB, 15. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ovog će tjedna promovirati hrvatski turizam na dva važna tržišta, u Rusiji na međunarodnom turističkom sajmu u Moskvi, te u Francuskoj, na sajmu u Parizu, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Na jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Rusiji, moskovskom MITT-u od 16. do 19. ožujka Hrvatska se predstavlja među 185 zemalja iz kojih dolazi više od tri tisuće izlagača.

S obzirom na porast zanimanja za putovanjima na ruskom tržištu, kao i povećanju kupovne moći ruskih turista, iz HTZ-a ističu važnost nastupa Hrvatske na tom sajmu te općenito ruskog turističkog tržišta za hrvatski turizam.

Iz te je zemlje u Hrvatsku prošle godine stiglo 35,5 posto više turista nego 2009. ili njih 165 tisuća koji su ostvarili 1,37 milijuna noćenja ili 31 posto više. I ove se godine s tog tržišta u Hrvatskoj očekuju porasti turističkog prometa.

Osim HTZ-a hrvatsku turističku ponudu za ovu godinu na sajmu u Moskvi predstavit će još nekoliko županijskih i gradskih turističkih zajednica te hotelskih tvrtki.

Dan poslije otvaranja sajma u Moskvi, 17. ožujka slijedi otvaranje turističkog sajma u Parizu MAP (Le monde a Paris), koji će do 20. ožujka okupiti sva relevantna svjetska odredišta za putovanja Francuza.

Na tom sajmu uz HTZ se također predstavljaju brojne turističke zajednice i tvrtke, a prve naznake na francuskom tržištu pokazuju da namjere Francuza za putovanjima u inozemstvo ostaju stabilne, unatoč laganom smanjenju kupovne moći.

Francuza je prošle godine u Hrvatsku došlo oko 389 tisuća, ostvarivši oko 1,46 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2009. bio pad od 1,2 i 3 posto.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙