FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITB Berlin: Egipat zove turiste

Autor: tmis
BERLIN, 10. ožujka 2011. (Hina) - Drugi dan Svjetske turističke burze u Berlinu (ITB) obilježila je konferencija za novinare Egipta kojoj je prisustvovalo više od 200 novinara iz cijelog svijeta i gdje je novi egipatski ministar turizma Mounir Fakhry Abdel Nour istaknuo da će Egipat učiniti sve da se u toj zemlji nastavi razvijati kvalitetni i sigurni turizam.

Pozvavši sve iz svijeta da im pomognu u održanju turizma u toj zemlji egipatski je ministar naglasio i kako su turistička odredišta u Egiptu sigurna za turiste.

U Egiptu turizam čini više od 6 posto BDP-a i izuzetno je važan za gospodarstvo zemlje, posebno za zaposlenost, ali i za svjetski turizam. Prošle su godine od turizma ostvarili oko 12,5 milijardi američkih dolara, posjetilo ih je oko 14 milijuna stranih turista, od čega 1,33 milijuna Nijemaca.

Iako na gotovo svim važnijim tržištima ta zemlja trenutno bilježi pad bukinga, u Njemačkoji i više od 50 posto, vjeruje se u oporavak ako ne ove ali sigurno idućih godina.

Iz Njemačke touroperatori s charterima za Egipat kreću sredinom ovog mjeseca, uz niže cijene od 100 do 300 eura za 'all inclusive' programe četiri do sedam dana, ali buking je i dalje slab.

Prve procjene šteta po egipatski turizam zbog nedavnih nemira kreću se oko pet milijardi dolara, a neslužbeno se na ITB-u čuje i da će Egipat s partnerima touroperatorima samo u start ove sezone uložiti više od 10 milijuna eura.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙