FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Glas Koncila" smatra da je nastupio čas razlučivanja

Autor: macu
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Katolički tjednik "Glas koncila" smatra da bi hrvatske vlasti trebale najozbiljnije shvatiti i mirne i nasilne prosvjede, da bi trebalo imati sluha i otvorenosti za poruke, prigovore i zahtjeve izrečene na tim skupovima te odgovorno postupati, dobro razlučujući što je za zajedničko dobro, a što je protiv Hrvatske.

U komentaru "Čas razlučivanja" najnovijeg broja tjednika glavni urednik Ivan Miklenić smatra kako je nastupio ozbiljan čas razlučivanja.

Smatra kako je lako razumijeti hrvatske branitelje i njihov mirni, demokratski prosvjed kad su doživjeli čak i to da srbijanski istražitelji ispituju hrvatske branitelje na hrvatskom tlu i to one koji su već bili žrtve srbijanskih mučenja u logorima.

"Kako bi se francuski osloboditelji, koji su sudjelovali u oslobađanju svoje zemlje od njemačke okupacije, osjećali kad bi doživjeli da 15 godina nakon oslobođenja zemlje na francuskom tlu njemački istražitelji ispituju francuske osloboditelje, i to one koji su bili strahovito mučeni u njemačkim logorima", pita komentator, dodajući kako se tako nešto nečuveno nije dogodilo niti se može dogoditi Francuzima, a dogodilo se i događa Hrvatima.

Za razliku od branitelja, Miklenić smatra kako je teško razumijeti ili imati razumijevanja "za prosvjednike koji se svojim nasilnim ponašanjem bore protiv zakona koji određuje da nisu dopušteni prosvjedi na zagrebačkom Trgu sv. Marka.

"Moglo bi se misliti da su ti prosvjednici, okupljeni posredovanjem internetske društvene mreže Facebook, samo avanturisti, no moguće je da se radi o neizmjerno većem i ozbiljnijem problemu - da su oni tek sredstvo, izloženo meso u rukama ili pod upravom skrivenih 'igrača' koji zapravo zloporabom mladih ljudi žele rušiti ne samo sadašnju hrvatsku vlast nego i državu Hrvatsku", navodi se u komentaru.

U zemlji koja je suočena s brojnim poteškoćama i koja je na dohvat završetka pretpristupnih pregovora s Europskom unijom, koja je pred redovitim parlamentarnim izborima, po ocjeni komentatora, ne može smišljeno stvaranje kaosa biti ništa drugo nego otvoreno djelovanje protiv hrvatskog naroda i hrvatske države i zajedničkoga dobra svih hrvatskih građana.

Miklenić u komentaru napominje budući da je Hrvatska u posebno osjetljivom povijesnom i političkom trenutku posebno je važno da ni jedna osoba ne podlegne ničijim smišljenim manipulacijama već da svatko djeluje krajnje razborito vodeći računa što može stvarno poslužiti dobru boljitku a što se može zloporabiti na štetu hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana.

(Hina) xmc yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙