FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pohvalio hrabrost i dostojanstvo Japanaca u nesreći

Autor: vrad
VATIKAN, 13. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. je u nedjelju nakon molitve Angelusa opet izrazio svoju duhovnu blizinu Japancima, pohvalivši njihovo "dostojanstvo" i "hrabrost" u katastrofama koje su ih pogodile i rekao je da moli za njih.

"Želim ponovo izraziti svoju duhovnu blizinu dragim stanovnicima te zemlje koji se, dostojanstveno i hrabro, nose s posljedicama katastrofa", potresom i cunamijem u petak, rekao je Sveti Otac u dijelu govora na talijanskom jeziku.

Papa je rekao da "moli za sve žrtve i njihove obitelji te za sve koji pate zbog nevjerojatnih događaja" što su se dogodili na arhipelagu, uputivši poruku "ohrabrenja" spasilačkim ekipama.

"Snimke tragičnog potresa i tsunamija u Japanu sve su nas duboko potresle", rekao je Benedikt XVI.

U obraćanju hodočasnicima s engleskog govornog područja, pozvao ih je da zajedno s njime mole za "žrtve nedavnih razaranja u Japanu".

Prije nego je po običaju pozdravio vjernike na talijanskom, engleskom, njemačkom, poljskom, francuskom, pa čak i na latinskom, Papu je gromoglasno pozdravilo više desetaka motorista koji su se, usprkos kiši, okupili na Trgu svetoga Petra.

Motoristi su trubljenjem i turiranjem svojih dvokotača, među kojima je zapažen veći broj Harley Davidsona, pozdravili Svetog Oca na početku i na kraju njegova nagovora.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙