FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MARSEILLE - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Marseilleu, on je teže od očekivanog u susretu 1. kola svladao 148. igrača svijeta, Švicarca Stephanea Bohlija sa 6-7 (6), 6-3, 6-2 nakon dva sata igre. U 2. kolu Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Latvijca Ernestsa Gulbisa i Nijemca Philippa Petzschnera.

BOGOTA - Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Bogoti, ona je u susretu 1. kola svladala Čehinju Zuzanu Ondraškovu sa 7-5, 6-1. U 2. kolu Martić će igrati protiv pobjednice susreta između Francuskinje Pauline Parmentier i Slovenke Polone Hercog.

ZADAR - Košarkaši Zadra izgubili su susret 4. kola skupine L "Eurochallenge Cupa" na svom terenu od ruskog predstavnika Lokomotiva Kubana iz Krasnodara sa 71-81 (24-23, 16-23, 19-17, 12-18). Zadrane je predvodio Marko Car sa 20 koševa, dok je Jeremiah Massey sa 22 poena bio prvi strijelac gostiju iz Krasnodara.

Ovim porazom Zadrani su se praktički oprostili od mogućnosti prolaska u četvrtfinale, trenutačno imaju jednu pobjedu i tri poraza, dok Lokomotiv Kuban ima po dvije pobjede i dva poraza.

U skupini L još se nalaze belgijski Oostende koji ima tri pobjede iz prva tri nastupa, te češki Prostejov koji ima jednu pobjedu i dva poraza.

U 5. kolu Zadar će za tjedan dana gostovati u Češkoj kod Prostejova.

SOLUN - U prvoj utakmici 16-ine finala nogometne Europske lige Aris i Manchester City su u Solunu igrali 0-0. Hrvatski napadač Danijel Cesarec igrao je za Aris od 72. minute.

Uzvrat je sljedećeg četvrtka u Manchesteru.

Ostale prve utakmice 16-ine finala igrat će se u četvrtak.

MADRID - Španjolski biciklistički savez (RFEC) prihvatio je žalbu trostrukog pobjednika "Tour de Francea" Alberta Contadora (28), te mu ukinuo jednogodišnju zabranu nastupa zbog korištenja zabranjene supstance kojom ga je kaznio prije tri tjedna. Contador je suspendiran još od kraja kolovoza prošle godine nakon što je objavljeno kako je u jednom od njegovih uzoraka krvi uzetih tijekom prošlogodišnjeg "Toura" pronađena malena količina zabranjene supstance klenbuterola. Zbog tog nalaza Contadoru prijeti i oduzimanje naslova pobjednika "Toura".

"Dobili smo potvrdu kako je istraga odbačena i kako se Alberto može vratiti utrkama. Pravda je zadovoljena. Mi nemamo pritužbi na takvu odluku španjolskog saveza, a nadamo se kako niti UCI neće imati pritužbi", rekao je Contadorov odvjetnik Andy Ramos.

Contadorov slučaj sada je u nadležnosti Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) i Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji će ga proučiti, te u roku mjesec dana odlučiti hoće li se žaliti Međunarodnom sportskom sudu (CAS) na ovu odluku RFEC-a.

Contador će se vratiti utrkama već u srijedu kada započinje utrka "Volta ao Algarve" na kojoj je prošle godine pobijedio. Bit će to prvi nastup Contadora za njegovu novu momčad, Saxo Bank.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙