FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić od nedjelje u posjetu Poljskoj

Autor: dmus
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić putuje u nedjelju u trodnevni službeni posjet Republici Poljskoj, tijekom kojeg će s visokim poljskim dužnosnicima razgovarati o ukupnim odnosima između dviju zemalja, stanju pristupnih pregovora Hrvatske i EU i stanju u jugoistočnoj Europi, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika Sabora.

Prvog dana posjeta, u nedjelju, Bebić će položiti cvijeće pred Spomenikom ubijenim brodograditeljima, razgledat će Muzej jantara i izložbu "Putevi prema slobodi" te posjetiti grad Sopot.

U ponedjeljak će se sastati s predsjednikom poljskog Senata Bogdanom Borusewiczom s kojim će razgovarati o unaprjeđenju suradnje Hrvatske i Poljske, osobito na područjima vezanima uz EU, suradnji ministarstava regionalnog razvoja o načinima korištenja sredstava iz EU fondova i suradnji regija i gradova.

Istog je dana predviđen i Bebićev susret s poljskim ministrom vanjskih poslova Radoslawom Sikorskim, a središnja tema sastanka trebali bi biti pristupni pregovori Hrvatske s EU.

Predsjednik Hrvatskog sabora u utorak će se najprije sastati s članovima skupine poljsko-hrvatskog prijateljstva poljskog parlamenta, a posjet Poljskoj završit će, po najavama, susretom s predsjednikom Sejma Grzegorzom Schetynom s kojim će se dotaknuti i tema pospješivanja gospodarske suradnje, intenziviranja suradnje o sklopu Poljsko-hrvatske industrijsko-trgovinske komore u Krakowu i mogućnosti jačeg angažmana Poljske u investicijskim projektima iz područja energetike, turizma, prometne infrastrukture i vodnog gospodarstva.

Na svim će sastancima jedna od tema biti i NATO savez, čije su članice i Poljska i Hrvatska, a razgovarat će se i o pitanjima stabilnost ii sigurnosti jugoistočne Europe.

(Hina) xdam ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙