FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština: psihijatrijska bolnica dobit će nove odjele

Autor: tdel
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine večeras su jednoglasno prihvatili zaključak o sklapanju sporazuma između Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" i grada Zagreba po kojem će bolnica dobiti tri nova objekta, a gradu Zagrebu dat će pravo vlasništva na dijelu svojih nekretnina površine 46.299 metara četvornih.

Grad će ove godine za gradnju jednog bolničkog objekta osigurati 30 milijuna kuna, a za ostala dva 2012. osigurat će još 60 milijuna kuna. Osim toga, grad Zagreb moći će ući u posjed darovanoga tek kad novac sjedne na račun Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan" u Jankomiru. Novac za to grad Zagreb osigurat će rebalansom proračuna.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar rekao je kako je to konačno rješenje da ta bolnica dobije "novo ruho", bolesnici normalne uvjete za liječenje, a djelatnici bolje uvjete za rad. Složio se s dopunama sporazuma koje su predložili Klubovi zastupnika SDP-a, HSU-a i Nezavisne liste Tatjane Holjevac.

Sporazum je prihvatilo i Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan".

Zastupnici su jednoglasno prihvatili zaključke o darovanju zemljišta za izgradnju dijela Ulice Antuna Šoljana, od Gospodske ulice do Ulice Jankomira, te za rekonstrukciju, uređenje i proširenje dijela Ulice Jankomira s pripadajućom komunalnom infrastrukturom.

Zastupnici su tijekom desetosatne sjednice, među ostalim, većinom glasova prihvatili izvješće o stanju imovine grada Zagreba od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja prošle godine. Zadužili su gradonačelnika Milana Bandića da najkasnije do sjednice u rujnu Gradskoj skupštini dostavi izvješće o stanju gradske imovine za prošlu godinu s razrađenim aktivnostima za učinkovitije upravljenje imovinom te rokovima provedbe. Tijekom rasprave vladajući i oporbeni zastupnici najviše su upozoravali na to da se iz izvješća vidi da se se s gradskom imovinom ne raspolaže racionalno i da ima neriješenih dugova, a tek jedna trećina imovine upisana je u zemljišne knjige.

Bez rasprave, većinom glasova prihvatli su promjenu naziva Psihijatrijske bolnice Vrapče u Kliniku za psihijatriju Vrapče. Donijeli su i Urbanistički plan uređenja američkih škola u Brezovici.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem novu je sjednicu najavio za 29. ožujka 2011.

(Hina) xtdel/xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙