FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović uručio odlikovanje američkom brigadiru McAloonu

Autor: nkot
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović uručio je u četvrtak u stalnom predstavništvu RH pri NATO-u u Bruxellesu visoko odlikovanje bivšem američkom vojnom izaslaniku u RH, brigadiru Brendanu McAloonu, priopćio je MORH.

Predsjednik Ivo Josipović je brigadiru McAloonu dodijelio odlikovanje "Red hrvatskog trolista" za značajan doprinos u unaprjeđivanju bilateralne suradnje između oružanih snaga Hrvatske i SAD-a tijekom njegova mandata u Zagrebu.

"Zajedničko uvježbavanje, opremanje oružanih snaga, suradnja u mirovnim operacijama, pomoć pri integriranju Hrvatske u NATO, programi pomoći Oružanim snagama RH kroz različite američke fondove, bila su područja profesionalnog angažmana brigadira McAloona na dobrobit obiju zemalja", kazao je ministar Božinović.

Zahvalivši se na primljenom odlikovanju brigadir McAloon je istaknuo kako je ponosan na svoj posao u Hrvatskoj, te kako Republika Hrvatska u njemu i dalje ima iskrenog prijatelja.

Američki brigadir je nakon dužnosti vojnog izaslanika u RH preuzeo dužnost američkog vojnog izaslanika u Kraljevini Belgiji.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙