FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kasich protiv poreznog rješenja krize u Ohiu

Autor: dhai
COLUMBUS / ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Guverner američke savezne države Ohio John Kasich, republikanac hrvatskog podrijetla, u utorak je održao svoj prvi govor o stanju države u kojem je rekao da se izlaz iz gospodarskih problema Ohia ne može naći u povećanju poreza, te najavio drastično smanjenje proračunskih rashoda kao i reformu obrazovanja te sustava skrbi o starijim osobama.

Ohio mora proći preobrazbu koja neće uvijek biti popularna, ako želi preokrenuti trend opadanja i doživjeti obnovu u 21. stoljeću, rekao je Kasich u energičnom jednosatnom govoru koji nije čitao iz pripremljenog teksta.

Idućeg bi tjedna on trebao predstaviti plan proračuna u iduće dvije godine, s oštrim rezanjem potrošnje, koji u utorak nije detaljnije opisivao, već je samo kazao da će promijenti državne zakone o kaznama kako bi smanjio broj višestrukih prekršitelja u zatvorima, te reformirati obrazovni sustav i smanjiti potrošnju na domove umirovljenika. Najavio je i suzbijanje pretjerane uporabe lijekova protiv bolova u Ohiu, koja u nekim okruzima ima epidemijske razmjere.

"Sada je neprijatelj Ohia nezaposlenost. Neprijatelj Ohia je siromaštvo. Na svima je nama da porazimo te neprijatelje", rekao je Kasich.

Za njegov je govor vladao veliki interes, a u državnom parlamentu Rotundi i izvan nje pratilo ga je 3200 ljudi, izvijestila je lokalna TV postaja NBC4.

Kasich je ranije najavio da će ukinuti pravo kolektivnog pregovaranja za državne službenike, pa su njihovi predstavnici s galerije često povicima prekidali njegov govor. Masa ljudi koja se okupila izvan zgrade parlamenta u Columbusu, vikala je "Opoziv", "Sram te bilo", "Isključite ga", kada su dijelovi govora emitirani preko razglasa.

John Richard Kasich (58), izabran za guvernera u studenom 2010., bivši je republikanski kongresnik i predsjednik odbora za proračun Predstavničkog doma Kongresa. U Kongres SAD-a biran je devet puta od 1983. do 2001. Po struci je politolog, a prije preuzimanja guvernerske dužnosti bio je čest gost i analitičar TV mreže Fox News.

(Hina) xdh ytdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙