FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: tražim izvanrednu sjednicu

Autor: dber
ZAGREB, 22. veljače 2011.(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će već danas zatražiti održavanje izvanredne skupštinske sjednice za osam dana kako bi tada mogli razmotriti dnevni red koji su, kaže, mogli raspraviti i danas, ali nisu jer su neke točke skinute na "na mig iz klupe" iako su bile usuglašene u skupštinskoj proceduri.

"Tužan sam i žalostan što se to dogodilo", kazao je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare na kojoj ga je svojom nazočnošću podržao i cijeli sastav gradske uprave.

Bandić je podsjetio da su zastupnicima HNS-a danas "sporne" točke dnevnog reda o darovanju zemljišta od strane Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru Gradu Zagrebu za izgradnju dviju ulica i SDP-u sporna točka vezana uz doradu načina naplate vrtića "prošle" jednomjesečne konzultacije između gradske uprave i skupštine, raspravu na odborima i skupštinsko predsjedništvo.

"Sve je prošlo proceduru, a na kraju- s neba pa u rebra- točke se skidaju na mig iz klupe. To ne može biti praksa", kazao je Bandić objašnjavajući na taj način što je njega ponukalo da, nakon zahtjeva iz klupa HNS-a i SDP-a, skine s dnevnog reda "svoje" odnosno prijedloge gradske uprave.

"Želimo raditi na opće dobro i čuvati dignitet grada i građana, a isto tako i predstavnika gradske uprave", dodao je poručivši kako su oni svakodnevno dostupni gradskim zastupnicima za sve informacije. "Ali, kad se prođu konzultacije, odbori i predsjedništvo, nema natrag", poručio je Bandić.

Dodao je kako je tijekom konzultacija bio spreman povući, i to je učinio, točke o Urbanističkom planu uređenja Jankomira i o granicama lovišta, kao i da je prihvatio SDP-ov amandman da se kod povećanja naplate vrtića posebno olakša samohranim roditeljima.

"Zbog nečije neodgovornosti i drskosti danas o tome ne raspravljamo", kazao je te dodao da krivac za to zasigurno nije on jer "želi predlagati, a ne povlačiti". "Ovdje sam da vozim auto, a ne da bušim gume", naveo je spočitnuvši vladajućoj većini u Skupštini, SDP-u i partnerima, da nakon što su preuzeli Holding sada žele preuzeti i Grad, ali i dodao da to "neće proći"..

"Imaju mali problem, treba ih netko izabrati", dodao je Bandić.

(Hina) xbdj/xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙