FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 10. ožujka

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 10. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - U nastavku 22. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o Konačnom prijedlogu zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru. Taj zakonski prijedlog u Sabor dolazi po hitnom postupku jer je prikupljanje i obrada podatka o zaposlenima u javnim službama te uspostava Registra jedna je od mjera utvrđenih u Planu provedbenih aktivnosti Programa gospodarskog oporavka. Registar će voditi Ministarstvo uprave u suradnji s Financijskom agencijom, trebao bi zaživjeti od 31. ožujka i obuhvatio bi između 230 i 240 tisuća službenika. Uspostava registra koštat će proračun deset milijuna kuna, a taj je iznos već naišao na negodovanja u javnost (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore i dobitnike nagrade Zlatna kuna. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića (10,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će sjednici Znanstvenog vijeća Instituta Ruđer Bošković (13,30 sati, Bijenička cesta 54).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastat će se s Tihomirom Purdom (9.30 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (14 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Klub zastupnika HNS-HSU održat će konferenciju za novinare na temu "Hrvatski labirinti na putu ka EU fondovima". O tome će govoriti predsjednica Kluba Vesna Pusić i zastupnik Zlatko Koračević (u 10 sati, u dvorani Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - 22. sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom redu su, uz ostalo, točke koje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao na prošloj sjednici skupštine, Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. i Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja 2010. (9 sati, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe "Pompeji - život u sjeni Vezuva", koja će prvi put predstaviti dragocjenosti iz Nacionalnog arheološkog muzeja u Napulju. Uništeni erupcijom Vezuva 79. godine, Pompeji su više od jednog i pol tisućljeća bili prekriveni lavom i pepelom. Život grada u kojem je obitavalo 20.000 stanovnika brutalno je prekinut, no grad nije posve nestao i posjetitelji izložbe vidjet će mnoštvo predmeta koji svjedoče o životu njegovih stanovnika (10,30 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će izbornici "A" i "U-21" reprezentacije Slaven Bilić i Ivo Šušak objaviti popise kandidata za predstojeće utakmice (10.30 sati, hotel Sheraton).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Ivan Gudelj - hajdučka priča" - Kazalište Kerempuh (12 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙