FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović održao predavanje "Hrvatska u EU"

Autor: kprp
GOSPIĆ, 9. ožujka 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović kazao je danas kako ulaskom u EU hrvatska država završava povijesni ciklus u kojem je stala na noge, dobila međunarodno priznanje, obranila se, postala članicom međunarodnih organizacija: UN-a i NATO-a te ulazi u EU kao punopravan član gospodarskoga, političkog, civilizacijskog i sigurnosnog kruga kojem po svim svojim elementima pripada.

Ministar Božinović danas je popodne u Gospiću održao predavanje "Hrvatska u Europskoj uniji" koje je organizirao Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije.

"Stoga danas s pravom mogu ustvrditi da završetak naše veličanstvene akcije 'Oluje' nije bio kad je bio, nego se događa ovih dana", kazao je ministar obrane.

Po njegovim riječima najnovija istraživanja potvrđuju da je u Ličko-senjskoj županiji visok postotak potpore stanovništva ulasku Hrvatske u EU. Također je ustvrdio da je više od 60 posto stanovništva u Lici bilo za ulazak u NATO. To je potaknulo i ostale krajeve u Hrvatskoj na takav smjer, dodao je.

Na predavanju su izlagali i posebni povjerenik predsjednice vlade Jadranke Kosor za EU Davor Ivo Stier, direktor Zaklade "Konrad Adenauer" Reinhard Wessel i ravnatelj Hrvatskoga državnog zavjeta Srećko Prusina.

(Hina) xkprp ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙