FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Sat istine"

Autor: vreb
POŽEGA, 2. ožujka 2011. (Hina) - Ogledni projekt "Sat istine" od ove će se godine provoditi u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji, dogovorili su se danas na sastanku požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.

Riječ je o oglednom projektu UDVDR-a u sklopu kojega se učenicima osmih razreda osnovnih škola prenosi istina o Domovinskom ratu u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na ratna zbivanja u Požeštini.

"Županija će dati punu potporu projektu 'Sat istine' koji provodi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata to više jer je Domovinski rat nedovoljno zastupljen u školskim udžbenicima", rekao je župan Marijan Aladrović.

Podsjećajući kako je projekt "Sat istine" jedinstven u Hrvatskoj te da je za nj ta udruga dobila i certifikat Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i agencije za školstvo, tajnik podružnice UHDDR-a Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić je istaknuo kako vjeruje da će primjer požeške udruge slijediti i druge udruge u Hrvatskoj radi promicanja vrijednosti Domovinskog rata te upoznavanja onih mlađih s istinom o Domovinskom ratu i ratnim operacijama koje su vođene na teritoriju Hrvatske.

"Sat istine" namijenjen je učenicima osmih razreda osnovnih škola, a uz kratko predavanje učenici imaju priliku vidjeti i ratne fotografije te autentični dokumentarni film snimljen 1991. godine. Osim toga, učenici će u sklopu "Sata istine" posjetiti i spomen-sobu Domovinskog rata u Gradskome muzeju grada Požege.

Projekt "Sat istine" počeo je lani, kada su u nj bile uključene sve osnovne škole s područja grada Požege, a nova bi predavanja, kako je zaključeno na današnjem sastanku, uskoro trebala biti organizirana i za područje grada Kutjeva.

(Hina) xvreb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙