FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović: NATO projekti mogu transferirati znanje

Autor: ipet
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović rekao je danas na znanstveno-stručnom skupu "Projekti i projektni menadžment" da NATO projekti mogu biti i način da se nove tehnologije i znanje transferiraju u Hrvatsku.

Zagrebački skup organizirala je u povodu 10. obljetnice rada "Visoka škola za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić" iz Zaprešića, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane.

Ministar Božinović istaknuo je da projektni menadžment ima sve veću važnost u stvaranju nove vrijednosti, rješavanju poslovnih problema i kriza čije su posljedice vidljive i u Republici Hrvatskoj. Dodao je da je kriza istovremeno pokazala da treba temeljito promijeniti poslovne prakse, poput traženja novih tržišta ili drukčijih načina racionalizacije poslovanja povezivanjem poslovne, znanstvene i akademske zajednice.

Govoreći o ekonomskim koristima ulaska Republike Hrvatske u NATO savez, kao i aktualnim NATO programima proizvodnje, ulaganja i izgradnje infrastrukture, istaknuo je da je članstvo u NATO-u pozitivan signal za ekonomski rast i razvoj zemlje članice dodavši da ono dugoročno povoljno utječe na ekonomski razvoj zemlje članice.

Različiti NATO programi primjer su potrebne sinergije gospodarstva, obrazovanja i znanosti, rekao je ministar napomenuvši da imamo niz kvalitetnih proizvoda hrvatske vojne industrije kojima možemo konkurirati u NATO programima, poput tvrtke „INsig 2“ - prve hrvatske tvrtke koja je pobijedila na natječaju za informacijsku sigurnost NATO baze u Napulju.

Ministar Božinović smatra da članstvo u NATO-u treba iskoristiti i za sudjelovanja na NATO natječajima te za aktivnosti u okviru naše regije, posebice prema zemljama koje žele ući u euroatlantske integracije, navodi se među ostalim u priopćenju iz Ministarstva obrane RH..

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙