FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski, član momčadi Astana, osvojio je 43. mjesto u trećoj etapi iznimno jake utrke Pariz - Nica koja se u dužini od 202 kilometara vozila od Cosne-Cours-sur-Loira do Nuits-Saint-Georgesa. Etapna pobjeda pripala je Australcu Mattu Gossu ispred Nijemca Heinricha Hausslera i Rusa Denisa Galimzjanova. U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Goss ispred Belgijanca Thomasa De Gendta (+0:02) i Nijemca Hausslera (+0:06). Kišerlovski se nalazi na 29. mjestu. Utrka završava u nedjelju u Nici.

MOSKVA - Nakon što su angažirali Nizozemca Ruuda Gullita za trenera, čelnici ruskog nogometnog prvoligaša Tereka iz Groznog žele angažirati i najboljeg igrača posljednjeg svjetskog prvenstva Urugvajca Diega Forlana. Dio ruskih medija tvrdi kako je Forlanov prelaz u čečenski klub već gotova stvar i kako će se napadač madridskog Atletica preseliti u Grozni na koncu ove sezone. Terek je prošlu sezonu završio na 12. mjestu ruskog prvenstva, a u novoj sezoni glavni cilj Tereka, koji će uskoro igrati na novom stadionu, je plasman u Europu. O ambicijama kluba dovoljno govori i podatak da je dogovorena suradnja s najboljim igračem Anderlechta Mbarkom Boussoufom, a novi član momčadi je i poljski reprezentativac Piotr Polczak.

MARSEILLE - Napadač francuskog nogometnog prvaka Marseillea, Brazilac Brandao (30) danas je završio u pritvoru zbog optužbe za silovanje. Brandao je priveden u svojoj kući u Cassisu, a potom je prevezen u policijsku postaju u Marseille na ispitivanje. Brazilskog napadača jedna je 25-godišnja djevojka optužila za silovanje u automobilu nakon što ju je vozio kući iz noćnog kluba u okolici Marseillea. Brandao je demantirao optužbe za silovanje. Klub je odmah suspendirao Brazilca koji neće moći trenirati do okončanje istrage. "Marseille neće dodatno komentirati ovaj slučaj jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja," poručili su sa Velodromea. Brandao je došao u Marseille iz Donjecka 2009. godine, a do sada je za OM nastupiio 55 puta i postigao 15 golova. Igrao je i za Sao Caetano, Iraty, Uniao Bandeirante i Galo Maringu.

HAMBURG - Trener HSV-a Armin Veh (50) po završetku ove sezone napustit će hamburški klub, objavio je u utorak njemački nogometni prvoligaš. Time je odustao od ugovorne opcije koja mu je omogućavala da ostane na trenerskoj klupi HSV-a do ljeta 2012. Klub za kojeg igra hrvatski reprezentativac Mladen Petrić, njemački je stručnjak preuzeo u ljeto prošle godine, ali ovosezonski rezultati su ispod očekivanja, HSV se nalazi tek na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Armin Veh je u trenerskoj karijeri vodio Augsburg, Hansu, Stuttgart te Wolfsburg, a vrhunac je dosegao 2007. kada je sa Stuttgartom bio prvak Njemačke.

MADRID - Napadač Seville Luis Fabiano (30) pauzirat će šest tjedana zbog ozljede koljena, objavio je španjolski nogometni prvoligaš. Brazilski reprezentativac ozlijedio se u nedjelju u prvenstvenoj utakmici protiv Athletic Bilbaoa. Ovo je drugi puta ove sezone da Luis Fabiano pauzira zbog ozljede koljena, no ovaj puta pauza je znatno duža od one u studenome. No, sreća je da mu nisu stradali ligamenti koljena. Sevilla se 11 kola prije kraja prvenstva nalazi na sedmom mjestu i čeka ju teška borba za pozicije koje vode u Europsku ligu.

RIM - Talijanski premijer i vlasnik AC Milana Silvio Berlusconi izjavio je u utorak da bi povratak Kake (28) bio lijepa vijest, ali da su trenutno šanse da se to ostvari vrlo male. "Ako je istina da se Kaka želi vratiti u AC Milan to je lijepa vijest za navijače i sve u klubu. No, mislim da trenutno to nije ostvarivo", kazao je Berlusconi. Tome u prilog ide i izjava izvršnog direktora AC Milana Adriana Gallianija, koji je ocijenio kako bi povratak Kake bio preskup za talijanski klub. Brazilski nogometaš je od 2003. do 2009. igrao za Milan i tom su razdoblju "rossoneri" osvojili naslov europskih prvaka 2007. i jedno domaće prvenstvo. Godine 2009. Kaka je prešao u Real Madrid za 68 milijuna eura, ali u Realu je igrao vrlo malo zbog učestalih ozljeda, pa su sve češća nagađanja da bi mogao napustiti "kraljevski klub".

PARIZ - Francuski reprezentativni veznjak Jeremy Toulalan (27) produžio je ugovor sa Lyonom do ljeta 2015. godine, objavio je francuski prvoligaš. Toulalan je karijeru počeo u Nantesu, a od 2006. igra za Lyon. Za reprezentaciju je debitirao 2006. i u nacionalnom dresu je odigrao 36 utakmica.

RIM - Četvorica srpskih nogometnih huligana osuđena su u utorak na zatvorske kazne zbog divljanja za vrijeme kvalifikacijske utakmice za EP 2012. između Italije i Srbije u listopadu prošle godine. Sud u Genovi osudio je Ivana Bogdanova, vođu huligana, na tri godine i tri mjeseca zatvora, a još trojica srpskih izgrednika zaradila su zatvorske kazne u rasponu od 30 do 32 mjeseca. Utakmica Italije i Srbije, koja je igrana u Genovi na stadionu Luigi Ferrari, prekinuta je zbog divljanja srpskih huligana. Kasnije je odlukom Uefe utakmica registrirana kao pobjeda Italije 3-0, a Nogometni savez Srbije morao je platiti kaznu od 120 tisuća eura.

KARLOVAC - Trener Karlovca Igor Pamić suspendiran je na mjesec dana, a tu odluku uprave kluba danas je medijima priopćio predsjednik karlovačkog prvoligaša Stjepan Turković. Igor Pamić je najavio da će poštovati odluku koju je kapetan momčadi Josip Jerneić, uz napomenu da govori u ime svih igrača, nazvao sramotnom, dok navijaći NK Karlovca odluku Uprave smatraju "bezumnom" i traže hitnu i bezuvjetnu ostavku uprave. Turković je kazao da je odluku o suspenziji donio direktor kluba Zdravko Marčetić na prijedlog disciplinske komisije zbog Pamićevog vrijeđanja Turkovića i činjenice da je prije nekoliko dana od policije zaustavljen u vožnji automobila pod utjecajem alkohola i tom prigodom odbio testiranje na droge. Dok mu traje suspenzija Pamiću je zabranjen ulaz u službene prostorije kluba, osim na izričiti poziv disciplinske komisije, a treninge će od danas voditi njegov pomoćnik Miroslav Kuljanac.

MADRID - Najbolji strijelac u povijesti španjolskog nogometnog prvoligaša Atletico Madrida Adrian Escudero (83) preminuo je u svom domu u Madridu. Escudero je dres Los Colchonerosa nosio od 1945. do 1958. godine i u 287 ligaških nastupa zabio je 150 golova. Upisao se u klupske knjige i kao strijelac tisućitog gola u Primeri, a osvojio je i dva naslova španjolskog prvaka (1950, 1951). Escudero je bio poznat kao 'gospodin nogometa' i bez ikakve sumnje jedan je od najpopularnijih igrača u povijesti kluba s Vicente Calderona. Među prvima je njegovoj obitelji i čelnicima Atletica sućut izrazio napadač Chelsea Fernando Torres koji je karijeru počeo upravo u tom klubu.

LONDON - Susret engleskih amaterskih momčadi Dorchester Towna i Havant and Waterloovillea odigran u ponedjeljak obilježio je nesvakidašnji incident u kojemu je igrač-manager Dorchestera Ashley Vickers isključen nakon što je na travnjak srušio jednog gledatelja koji je utrčao na travnjak odjeven u lik Borata iz istoimene filmske komedije. Gledatelj je utrčao na teren za vrijeme utakmice odjeven samo u žarko zeleni kostim, a Vickers ga je oborio na zemlju kako bi ga se što brže izbacilo s travnjaka, pa da se utakmica može nastaviti. No, sudac mu je pokazao crveni karton. "Zbunjen sam. Čovjek utrči na tereni, a da nitko od redara nije reagirao. Mislio sam da svojim postupkom sucu radim uslugu, jedino na što sam mislio bilo je da uklonim uljeza s terena, pa da možemo nastaviti utakmicu. Čak su mi i redari zahvalili. No, sudac me odlučio isključiti što je van svake pameti. Čak su i protivnički igrači govorili sucu da me ne isključi, a njihov predsjednik je ponudio da i jedan njihov igrač napusti teren kako bi se situacija izravnala", izjavio je Vickers.

Inače, Dorchester je utakmicu završio s osam igrača na terenu i izguibio sa 1-3.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙