FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZURICH - Kontinentalne kvote za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. u Brazilu ostat će nepromijenjene, objavila je danas Međunarodna nogometna federacija (FIFA) što znači da bi Južna Amerika po prvi put u povijesti mogla imati šest predstavnika na završnom turniru. Brazil je kao domaćin automatski izborio nastup, još četiri južnoameričke reprezentacije će izboriti direktan plasman kroz kvalifikacije, a petoplasirana momčad će igrati u dodatnim kvalifikacijama. Urugvaj je upravo preko dodatnih kvalifikacija stigao do SP-a u Južnoj Africi 2010., a potom i do polufinala SP. Činilo se kako će FIFA oduzeti jedno mjesto Južnoj Africi, no Sepp Blatter je objavio kako se 'formula' neće mijenjati. Direktan plasman na World Cup izborit će i 13 europskih reprezentacija, pet iz Afrike, četiri iz Azije i tri predstavnika CONCACAF-a. Još dvije vize podijelit će se nakon dodatnih kvalifikacija u kojima će sudjelovati prvak Oceanije, petoplasirana reprezentacija iz Azije, petoplasirana reprezentacija iz Južne Amerike, te četvrtoplasirana momčad iz zone CONCACAF. FIFA još nije odredila kako će spojiti ove ekipe. U kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoj Africi u 'baražu' su igrali Kostarika (CONCACAF) i Urugvaj (Južna Amerika), te Novi Zeland (Oceanija) i Bahrain (Azija).

KINGSTON - Olimpijski i svjetski prvak, te svjetski rekorder na 100 i 200 metara Jamajčanin Usain Bolt (24) ove će godine po prvi put nastupiti na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu 22. srpnja. Boltu će nastup u Kneževini biti najvažniji test za svjetsko atletsko prvenstvo koje će se od 27. kolovoza do 4. rujna održati u korejskom Daegu. "Monte Carlo je sjajno mjesto i radujem se nastupu. Bio sam tamo nekoliko puta, no nikada nisam nastupio. Zbog toga sam dodatno motiviran," kazao je Bolt. Osim u Monte Carlu najbrži čovjek svijeta nastupit će na još tri mitinga Dijamantne lige - u Rimu 26. svibnja, u Oslu 9. lipnja i u Parizu 8. srpnja.

OSLO - Austrijanac Gregor Schlierenzauer osvojio je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u skijaškim skokovima na velikoj skakaonici u Oslu. Schlierenzauer je slavio sa 277,5 bodova i skokovima od 130 i 134,5 metara. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Thomas Morgenstern sa skokovima od 133 i 131 metara, dok je treće mjesto pripalo Švicarcu Simonu Ammannu koji je doskočio do 129,5 i 134,5 metara. "Tijekom sezone sam imao mnogo problema s ozljedama, no ovaj uspjeh je prebrisao sva razočaranja. od danas sam svjetski prvak, a to je sjajan osjećaj," kazao je 21-godišnji Schlierenzauer. Na posljednjem svjetskom prvenstvu 2009. godine u Liberecu zlatne medalje su osvojili Austrijanac Wolfgang Loitzl na maloj, te Švicarac Andreas Küttel na velikoj skakaonici. Schlierenzauer je bio drugi na maloj skakaonici.

ZAGREB - Dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Njemačke otvorit će Marin Čilić i Florian Mayer, odlučeno je današnjim ždrijebom. Susret Čilića i Mayera u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova počinje u petak u 13.00 sati, a nakon njih na teren će izaći Ivan Dodig i Philipp Kohlschreiber. U subotu u 15.00 sati na rasporedu je igra parova, a za nju su prijavljeni Ivan Dodig i Ivo Karlović, a njemačke boje bi trebali braniti Philipp Petzschner i malo poznati Christopher Kas. U nedjelju, posljednjeg dana, Čilić igra protiv Kohlschreibera, a Dodig ima za protivnika Mayera. Zadnjeg dana program počinje u 12.00 sati. Bit će ovo četvrti dvoboj Hrvatske i Njemačke u Svjetskoj skupini Davis Cupa, i uvijek u 1. kolu, a Njemačka vodi sa 2-1 (2007. Nje - Hrv 3:2, 2002. Hrv - Nje 4:1, 1995. Nje - Hrv 4:1).

BARCELONA - Trener Barcelone Pep Guardiola (40) proveo je noć u bolnici kako bi mu se ukazala pomoć zbog akutnih bolova u leđima, objavio je u četvrtak španjolski nogometni prvak. Guardiola je u utorak otkazao uobičajenu konferenciju za novinare, a sinoć je djelovao izmučeno za vrijeme prvenstvene utakmice protiv Valencije, koju je Barca dobila sa 1-0. "Guardiola se doista muči, teško mu je uopće pronaći položaj u kojem ga ne boli", izjavio je njegov pomoćnik Tito Vilanova. Problemi s leđima Barcinog trenera došli su u najgore vrijeme, kada španjolske prvake očekuju teški susreti protiv Seville i Villarreala, te uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala na Camp Nou, a u koju engleski klub ulazi sa prednošću od 2-1.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙