FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Matovilka" premijerno u Dječjem kazalištu Dubrava

Autor: agrb
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Predstava "Matovilka ili o pohlepi", koju je prema motivima iz priče Braće Grimm dramatizirao i režirao Dario Harjaček, premijerno će se izvesti večeras u Dječjem kazalištu Dubrava.

Ta klasična bajka o djevojčici koja je odrastala u izolaciji dvorca, nakon što su njezini roditelji pristali na dogovor s čarobnicom koja im je dopustila da jedu matovilac iz njezina vrta u zamjenu za dijete, progovara o željama, potrebama i pohlepi suvremenog svijeta.

"U današnje vrijeme, u kojem zaduženi kreditnim obavezama i opterećeni željom za stvarima koje 'moramo' imati, vrlo često ne mislimo na stvari koje su u životu istinski važne. No to se ne odnosi samo na odrasle, već i na djecu. Zagledani u rajski vrt s televizijskog ekrana i djeca i odrasli stavljeni su u kušnju vječite potrebe za novim, blještavim, zabavnim predmetima koji nam se nude u bezbrojnim hramovima kupovine", stoji u najavi predstave.

"Matovilka" je potrošačka bajka koja upozorava djecu na opasnosti vječite želje za stvarima, igračkama i virtualnim sadržajima, a njezin rasplet upućuje na to da su ljubav, prijateljstvo, nježnost i briga za druge ljude jedino što doista želimo i što nam treba, dodaje se.

U toj lutkarsko-igranoj predstavi, namijenjenoj djeci od pet do deset godina, glume mladi glumci i lutkari Dunja Fajdić, Marta Bolfan Ugljen, Matija Kezele i Jadran Grubišić.

Scenografiju i lutke osmislila je grupa GLOP Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubraav, a autor glazbe je Frano Đurović.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙