FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dijalog Priština-Beograd počinje 8. ožujka u Bruxellesu

Autor: brad
PRIŠTINA, 3. ožujka 2011. (Hina) - Prvi susret izaslanstava Kosova i Srbije, u sklopu njihova dugo najavljivanog dijaloga, održat će se 8. ožujka u Bruxellesu, izjavio je u četvrtak za prištinsku neovisnu televiziju Kohavission-KTV kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi dodajući da će se prvi susret održati uz posredovanje dužnosnika Europske unije.

Prema riječima kosovskog ministra, na susretu će biti nazočni i predstavnici SAD-a.

Rexepi nije kazao o kojim će pitanjima biti riječi na sastanku, dodajući da će on više poslužiti da se odredi oblik koji će imati predstojeći dijalog Prištine i Beograda.

Zamjenica kosovskog premijera i voditeljica kosovskog izaslanstva za dijalog s Beogradom Edita Tahiri kazala je kako se u predstojećim razgovorima na dnevni red sigurno neće naći pitanje političkog statusa Kosova te da ta tema, kao i ideje o podjeli Kosova, ne dolaze u obzir.

Tahiri je zajedno s kosovskim ministrom vanjskih poslova Enverom Hoxhajem otputovala u četvrtak u Washington, gdje će s dužnosnicima SAD razgovarati o budućim razgovorima sa srpskim vlastima. Kako je priopćila kosovska vlada, oni će se susresti s visokim dužnosnicima State Departmenta i američkog Kongresa, među kojima je i zamjenik američke državne tajnice James Steinberg.

(Hina) xbb ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙