FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: predizborni skup koalicije HDZ-HSS

Autor: zdra
VUKOVAR, 4. veljače 2011.(Hina) - Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vladimir Šeks na večerašnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-a i HSS-a za prijevremene izbore za vukovarsko Gradsko vijeće, pozvao je građane Vukovara da u nedjelju, 6. veljače, izađu na izbore i daju glas "ponosu, mladosti, znanju i iskustvu".

"Oni koji na nedjeljnim izborima dobiju povjerenje birača dobit će i odgovornost, jer je Vukovar sveto mjesto hrvatske povjesti, sadašnjosti i budućnosti", kazao je Šeks, pozvavši Vukovarce da stoga budu na "razini odgovornosti".

Potpredsjednik stranke i predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Petar Čobanković naglasio je kako hrvatska država mora vratiti dug Vukovaru, koji je taj grad dao u Domovinskom ratu.

Dodao je kako "Vlada to i radi ali nema pravog sugovornika u vukovarskoj gradskoj vlasti".

Osvrčući se na uhićenje hrvatskog branitelja Tihomira Purde, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Zenici, u BiH, Čobanković je kazao kako je najvažnije da se Purda u Hrvatsku vrati kao čestiti i pošten čovjek.

Nositelj koalicijske liste HDZ-a i HSS-a na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Vukovara, Damir Barna, kazao je kako je program HDZ-a da Vukovar postane grad sretnog života za sve stanovnike. Najavio je brojne projekte koje je HDZ spreman pokrenuti ako pobijedi na izborima i osvoji vlast - od izgradnje veletržnice za poljoprivredne proizvode do oživljavanja Gospodarske zone, jačanja lokalnog jamstvenog fonda i izgradnje studentskog kampusa.

Na predsizbornom skupu koalicije HDZ-a i HSS-a govorio je i saborski zastupnik HSS-a Zdravko Kelić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić (HDZ), koji je izrazio potporu Vukovarsko-srijmske županije predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor u borbi protiv korupcije i oživljavanju gospodarstva.

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće grada Vukovara održat će se ove nedjelje, 6. siječnja. Na popisu birača nalazi se 32.711 Vukovaraca koji će moći glasovati za jednu od 16 kandidacijskih listi.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙