FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bačić razgovarao s poslodavcima i sindikatom graditeljstva

Autor: dduk
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić razgovarao je o stanju u sektoru graditeljstva s izaslanstvima Udruge poslodavaca graditeljstva HUP-a i Sindikata graditeljstva Hrvatske, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Teško stanje u graditeljstvu, jednom od krizom najpogođenijih sektora, očituje se u značajnom smanjenju poslovnih aktivnosti i brojnim stečajevima građevinskih poduzeća, velikom broju otpuštenih radnika te kašnjenju u isplati plaća u brojnim tvrtkama.

Nepovoljni trendovi u graditeljstvu nastavljeni su i u trećem tromjesečju 2010. kada je zabilježeno smanjenje vrijednosti novih narudžaba za 24,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine, kaže se u priopćenju.

Bačić je upoznao poslodavce i sindikalce s aktivnostima i mjerama koje Vlada i Ministarstvo poduzimaju radi oživljavanja građevinarstva i pratećih djelatnosti, a jedna od njih je prijedlog Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, o kojem se ovih dana raspravlja u Hrvatskom saboru.

Izneseni su konkretni prijedlozi za stvaranje povoljnijih uvjeta za investicije u građevinarstvu, među kojima je posebna pozornost posvećena općim uvjetima poslovanja i sprečavanju nelojalne konkurencije.

Predstavnici Udruge poslodavaca graditeljstva HUP-a najavili su objavljivanje imena građevinskih tvrtki koje rade na crno i ne uplaćuju doprinose, odnosno plaće svojim zaposlenicima.

Sudionici sastanka suglasni su da se nepovoljno stanje može prevladati jedino zajedničkim i usklađenim naporima, a idući sastanak na kojem će biti riječi o konkretnim mjerama održat će se za tri tjedna, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙