FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalni čelnici sutra kod premijerke Kosor

Autor: dmar
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor primit će sutra u Banskim dvorima čelnike pet sindikalnih središnjica koji će joj iznijeti svoje zahtjeve za rješavanjem gorućih problema u zemlji, doznaje se od sindikalaca.

Od premijerke ćemo zatražiti hitno rješavanje problema nelikvidnosti, neisplate plaća i neuplate doprinosa, te smanjivanja visoke nezaposlenosti. Posebno nas zanima što će Vlada poduzeti u vezi najavljenog povećanja cijena hrane, energenata i komunalija, izjavio je Hini predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešmir Sever.

Sve teže socijalno stanje u zemlji iziskuje hitnu akciju, a od Vladinih odgovora ovisi kako će se sindikati postaviti, napominje Sever.

Sindikalni čelnici najavljivali su krajem prošle godine organiziranje masovnih prosvjeda po gradovima ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve za provedbom reformi koje bi trebale olakšati položaj radnika, nezaposlenih i umirovljenika, no u međuvremenu su od toga odustali.

Po Severovim riječima, trenutno dovršavaju teze za gospodarski i socijalni program na kojem, osim sindikalaca, rade i neovisni stručnjaci. Kada bude dovršen, program će predati Vladi a potom su spremni, ovisno o odgovoru Banskih dvora, organizirati sindikalne akcije.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙