FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak crikveničkog Jadrana u stečaju 29,4 milijuna kuna

Autor: tmis
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Hotelska tvrtka Jadran iz Crikvenice, koja je u stečaju od sredine lipnja prošle godine, 2010. je završila s 29,4 milijuna kuna gubitka prije oporezivanja, pri čemu je u razdoblju od otvaranja stečaja, 15. lipnja do kraja godine, ostvarila 3,4 milijuna kuna dobiti, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Navedena je dobit umanjila godišnji ukupni gubitak te tvrtke, s obzirom da je prije otvaranja stečaja, u razdoblju od početka prošle godine do 15. lipnja, Jadran poslovao s gubitkom od 33,09 milijuna kuna.

To, kako navode u komentaru uz izvješće iz tvrtke Jadran (u stečaju), pokazuje sposobnost te tvrtke da opstane na tržištu i iz svojih ostvarenih prihoda pokriva dospjele troškove tekućeg poslovanja, ali ne i gubitke stvorene prije otvaranja stečaja.

Ukupni su prihodi Jadrana za cijelu prošlu godinu iznosili 59,1 milijun kuna, od čega su u razdoblju od otvaranja stečaja do kraja godine bili gotovo 44,5 milijuna kuna, a u razdoblju prije 14,6 milijuna kuna.

Ukupni rashodi su pak za cijelu godinu iznosili 88,6 milijuna kuna, pri čemu u prvom dijelu godine, do 15. lipnja 47,7 milijuna kuna, a nakon toga do kraja godine 40,8 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda na one od prodaje usluga na domaćem i stranom tržištu odnosi se nešto malo više od 40 milijuna kuna.

Ukupno je u hotelima i kampovima Jadrana prošle godine ostvareno gotovo 339 tisuće noćenja ili 2,7 posto manje nego u 2009., pri čemu su hoteli s 256,4 tisuće noćenja bili u minusu od 4,5 posto, a kampovi u plusu od 3,5 posto s 82,3 tisuće noćenja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙