FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed djelatnika hotela Koločep

Autor: hspa
DUBROVNIK, 18. veljače 2011. (Hina) - Djelatnici hotela Koločep, koji je u vlasništvu Otoka znanja, danas su prosvjedovali zbog neisplaćenih plaća te zatražili smjenu uprave i povrat hotela državi.

Djelatnici hotela Koločep, njih 27, od studenoga prošle godine nisu primili plaće, a račun je od 31. prosinca prošle godine blokirala Hrvatska banka za obnovu i razvitak zbog nepodmirenih dugovanja.

Današnjem prosvjedu bio je nazočan i regionalni povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske Lovre Raffaneli koji je kazao kako će sindikat najprije u postupku mirenja nastojati doći do rješenja za djelatnike, a ako se u tome ne uspije ići će se na sudsku tužbu i štrajk.

Hotel Koločep od 2005. godine u vlasništvu je neprofitne ustanove Otok znanja, a čije poslovanje već neko vrijeme istražuje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Početkom ove godine i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor uputila je požurnicu Hrvatskom fondu za privatizaciju kako bi se slučaj Otoka znanja što prije riješio.

(Hina) xhspa ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙