FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Istraturist s gubitkom

Autor: tmis
ZAGREB, 21. veljače 2011. (Hina) - Umaška hotelijerska Grupa Istraturist prošlu je godinu završila s 28,18 milijuna kuna gubitka u poslovanju, za razliku od godine prije kada su poslovali s dobiti od 37,57 milijuna kuna, privremeni su podaci iz nerevidiranog konsolidiranog financijskog izvješća te Grupe objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Grupe Istraturist prošle su godine iznosili 393,07 milijuna kuna, što je 1,8 posto više nego u 2009., a to je pratio i znatno viši porast ukupnih rashoda, za 26,4 posto, na 426,91 milijuna kuna.

Za ostvareni lanjski gubitak u komentaru uz izvješće iz te Grupe ističu da je prvenstveno pod utjecajem financijskih rashoda vezanih uz kreditnu zaduženost i snažnu aprecijaciju švicarskog franka u odnosu na kunu.

Dodaju i da su prošle godine pojačali aktivnosti marketinga prodaje što je dovelo do porasta korištenja raspoloživih kapaciteta i ukupnog broja noćenja od 2 posto uz rast prosječnih cijena.

Među ostalim financijskim pokazateljima ističu lanjski porast dobiti od poslovnih aktivnosti, od 4,4 posto, na 63,5 milijuna kuna, što objašnjavaju višim prihodima od prodaje te povećane operativne efikasnosti poslovanja.

Poslovni prihodi Grupe porasli su 3,3 posto, na 387,9 milijuna kuna, a porast bilježe i prihodi Istraturista d.d., za 3,8 posto, na 371,9 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙