FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović se sastao s nizozemskom veleposlanicom u RH

Autor: dmus
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Ministar obrane Davor Božinović primio je u utorak nizozemsku veleposlanicu u Hrvatskoj Stellu Ronner-Grubačić, s kojom je razmijenio iskustva o dosadašnjem sudjelovanju dviju zemalja u operaciji ISAF-a u Afganistanu, a istaknuta je i mogućnost suradnje u uvježbavanju i mentorstvu afganistanskih snaga sigurnosti, priopćeno je iz MORH-a.

Božinović je veleposlanicu izvijestio o planovima hrvatskog sudjelovanja u Afganistanu, naglasivši kako je Hrvatska preuzela vodeću ulogu u Vojno-policijskoj školi u Kabulu, gdje će uz hrvatske sudjelovati i mentori iz zemalja u regiji, stoji u priopćenju.

"Dosad su spremnost za upućivanjem svojih instruktora potvrdile Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i Albanija, a očekujemo i pozitivan odgovor ostalih zemalja potpisnica inicijative A-5“, rekao je, po priopćenju, Božinović.

Ronner-Grubačić je istaknula važnost rasprave u nizozemskom parlamentu o Afganistanu te činjenicu kako je nastavak sudjelovanja u operaciji ISAF-a uvjetovan konačnim parlamentarnim odobrenjem koje podrazumijeva da karakter nizozemskog sudjelovanja bude isključivo povezan s obukom afganistanske policije, navodi se u priopćenju.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙