FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Dan civilne zaštite

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 1. ožujka 2011. (Hina) - U Slavonskome Brodu je održana središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite, na kojoj je ravnatelj Državne uprave zaštite i spašavanja Damir Trut uručio godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava.

Nagrađeni su Stožer zaštite i spašavanja Brodsko-posavske županije za kvalitetan i sustavan rad u tijeku prošlogodišnjih katastrofalnih poplava, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije jer je prošle godine pridonijela ne samo obrani od poplava nego i preusmjeravanju poziva s broja 93 na broj 112 te Hrvatska gorska služba spašavanja iz Požege koja slavi 40. obljetnicu osnutka, a njezini su se pripadnici iskazali u akcijama potrage i spašavanja u istočnoj i zapadnoj Slavoniji.

Pojedincima zaslužnim za razvoj sustava uručene su zahvale. Podsjetivši na početke stvaranja Civilne zaštite, koja je sada u sustavu Državne uprave zaštite i spašavanja, ravnatelj Damir Trut je istaknuo kako je sustav bitno napredovao od nedostatno povezana i organizirana u suvremen sustav koji priprema, planira i vodi operativne snage te koordinira djelovanje svih sudionika zaštite i spašavanja.

Uoči svečane sjednice pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

Na Šetalištu braće Radić na rijeci Savi u središtu Broda izvedena je pokazna vježba „Slavonski Brod 2011.“ kojom je prikazano postupanje i mogućnost operativnih snaga u sustavu zaštite i spašavanja u pružanju pomoći i spašavanju osoba na vodi, gašenju požara i čišćenju onečišćena okoliša na rijeci Savi.

Za scenarij vježbe u kojoj je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca, policajaca, pripadnika civilne zaštite i hitne medicinske pomoći poslužila je moguća opasnost od istjecanja štetnih tvari iz rafineriji nafte u Bosanskome Brodu u rijeku Savu.

U tijeku dana na središnjem gradskom trgu održavat će se edukacijski program uz predstavljanje operativnih snaga zaštite i spašavanja.

(Hina) xvruz yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙