FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 31. siječnja

Autor: ikut
ZAGREB, 31. siječnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 31. siječnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Službeni posjet članova Predsjedništva BiH Hrvatskoj. Prvog dana dvodnevnog posjeta članovima Predsjedništva BiH bit će priređen svečani doček u Uredu predsjednika, a nakon toga će uslijediti razgovori Josipovića s predsjedavajućim Predsjedništva Nebojšom Radmanovićem i članovima Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare Josipovića i Radmanovića (14 sati, Ured predsjednika).

PODSTRANA - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor položit će temeljni kamen za izgradnju stambene zgrade sa 16 stanova namijenjenih zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, članova obitelji zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog (u 10,30 sati, Donja Podstrana - Grljevac).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ured za udruge Vlade RH, Nacionalni odbor za razvoj volonterstva i Hrvatska mreža volonterskih centara u partnerstvu s Projektom TACSO - Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva, organiziraju okrugli stol "Vrednovanje volonterskog rada u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj". To je prvo događanje na razini Hrvatske kojim se obilježava europske godine volontiranja (10 do 14 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa).

SPLIT - Otvorenje međunarodne radionice "Operativno planiranje - Split 2011.", kojoj je cilj utvrditi standardne postupke u planiranju i izradi operativnih zadataka vezano za požare otvorenog prostora. Radionica će se održati od 31. siječnja do 4. veljače, domaćin i suorganizator joj je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a organizira se u suradnji s civilnom zaštitom Republike Italije. Radionicu, na kojoj će biti 26 sudionika iz 13 zemalja, otvorit će ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut i šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren (9 sati, "Grand hotel Lav" u Podstrani).

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske organizira okrugli stol "Nacrt Strategije razvoja Grada Zagreba do 2020. -

smjernice zdravstvene i socijalne politike". Osnovne smjernice zdravstvene politike predstavit će predsjednik Savjeta za zdravstvo Dragan Korolija Martinić, a socijalne politike Adinda Dulčić. Uz predstavnike SDP-a govorit će stručnjaci tih dvaju područja, predstavnici sindikata, strukovnih udruga, pacijenata i nevladinih udruga (11 sati, Tribine Grada Zagreba).

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primit će predstavnike Fundacije Janeza Vajkarda Valvasora pri Slovenskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Tom prigodom predstavnici Fundacije Janeza Vajkarda Valvasora predat će Kardinalu sedamnaest svezaka s preslikom grafika i crteža Valvasorove grafičke zbirke iz 1690. godine koja je u posjedu Zagrebačke nadbiskupije, a nalazi se u Metropolitanskoj knjižnici, u znak zahvale što je Zagrebačka nadbiskupija odobrila projekt izdavanja faksimila grafičke zbirke pod nazivom Iconotheca Valvasoriana (11 sati, Nadbiskupski dvor).

ZAGREB - Predstavljanje knjige eseja "Tko je tu, odavde je - Povijest milosti" Predraga Matvejevića i teologa Borisa Gunjevića, koja problematizira pitanje identiteta i povijesti u Europi kroz prizmu odnosa Mediterana i Balkana (19,30 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne:Ivana Kutni

Poslije podne:Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙