FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste analitičari: ciljana cijena dionice IGH 2.427 kn

Autor: scvi
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Analitičari Erste banke snizili su danas ciljanu cijenu dionice IGH na 2.427 kuna, te joj dodijelili investicijski rejting 'akumulirati'.

Ciljanu cijenu dionice IGH Erste analitičari snizili su s ranije utvrđenih 2.697,99 kuna, stoji u danas objavljenom izvješću Erste banke o toj kompaniji.

Dionici IGH dodijelili su i rejting 'akumulirati' budući da je razlika između cijene kojom se trguje na burzi (u vrijeme izrade analize bila je 2.051,8 kuna) i ciljane cijene veća od 10 posto.

U izvješću o IGH analitičari Erste banke navode, između ostaloga, da je dovršetak razvojnih projekata u toj kompaniji ubrzava, izazvan ulaskom novih partnera i zaključivanjem financijskih aspekata poslova.

Prihodi IGH iz osnovnog poslovanja vjerojatno će stagnirati u ovoj godini, odnosno iznositi 502 milijuna kuna, uz mogućnost njihova rasta u 2012. na krilima vladina 14 milijardi eura vrijednog plana investicija u infrastrukturu.

Ove bi se godine profitabilnost IGH trebala poboljšati, ocjenjuju Erste analitičari, i to, među ostalim, zbog mjera rezanja troškova, kao i baznog efekta.

Procjenjuju da bi dobit po dionici mogla porasti s prošlogodišnjih 25 milijuna kuna na 465 kuna do 2015. godine, pri čemu bi znatan dio profita u tome razdoblju trebalo pritjecati od projekata, otprilike 40 posto.

„Ciljanu cijenu od 2.427 kuna za dionicu IGH utvrdili smo kao zbroj DCF-ove vrijednosti od 1.905 kuna i neto sadašnje vrijednosni manjinskih interesa u Ban i Bundek centrima, koje procjenjujemo na 522 kune po dionici“, stoji između ostaloga u izvješću Erste analitičara.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙