FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odstupila francuska ministrica vanjskih poslova

Autor: dvla
PARIS, 27. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Francuska ministrica vanjskih poslova Michele Alliot-Marie podnijela je u nedjelju ostavku francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, a očekuje se da će njezin položaj preuzeti ministar obrane Alain Juppe.

Alliot-Marie je odstupila zbog niza gafova glede krize u Tunisu zbog kojih je njezina popularnost pala na rekordno nisku razinu. Vladin izvor rekao je za Reuters da će ministricu zamijeniti Juppe, iskusni konzervativni političar koji je tijekom devedesetih godina obnašao dužnosti premijera i ministra vanjskih poslova.

Alliot-Marie je svoju pisanu ostavku osobno uručila Sarkozyju. "Molim Vas da prihvatite moju ostavku", navodi se u njezinoj poruci Sarkozyju, koje je kopiju Reuters dobio na uvid.

Izvori navode da bi novi ministar obrane trebao postati senatski čelnik vladajućeg UMP-a Gerard Longuet.

Zahtjevi da Alliot-Marie podnese ostavku pojačali su se posljednjih dana nakon niza njezinih gafova, poput odmaranju u tuniskom ljetovalištu dok su u toj zemlji trajali protuvladini prosvjedi. Isto tako, prihvatila je letjeti privatnim zrakoplovom suradnika u međuvremenu svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙