FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S policijom se nisu sukobili branitelji

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. veljače 2011. (Hina) - Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Jelena Bikić izjavila je danas poslijepodne za Hinu da su se prosvjednici - "facebookovci" i pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysi (BBB), među kojima nisu bili hrvatski branitelji s prosvjednog skupa na Jelačićevu trgu, sukobili s policijom na Krvavom mostu i Splavnici pokušavajući probiti policijski kordon.

"Bacali su na policiju bengalke i kamenje", rekla je Bikić. Dodala je kako su prosvjednici pokušali probiti policijski kordon kako bi vjerojatno došli na Markov trg pred sjedište Vlade i Hrvatskog sabora gdje je zakonom zabranjeno prosvjedovati ili samo u namjeri da se sukobe s policijom.

Vjerojatno ima ozlijeđenih i prosvjednika i policije, rekla je Bikić.

O broju prosvjednika i policije nije zasad još ništa mogla reći kao ni o broju ozlijeđenih i težini ozljeda.

Prema izjavama očevidaca, situacija se na Trgu bana Jelačića smiruje i nema glasnih prosvjeda ni sukoba s policijom.

Na skupu "Stop progonu hrvatskih branitelja" u organizaciji "Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996" na Jelačićevom trgu pred petnaestak tisuća prosvjednika su izrečene brojne kritike aktualnoj vlasti kao i kritike i uvrede predstavnicima 17 udruga iz Domovinskog rata koji imaju radni sastanak u Policijskoj akademiji.

Skup na Jelačićevu trgu je završio oko 15.10 sati, a počela je policijska intervencija u Radićevoj ulici, prosvjednici "facebookovci" njih oko 500 potisnuti su prema Trgu bana Jelačića.

(Hina) xbma/aš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙