FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatska vojska se ispričala zbog sukoba s prosvjednicima

Autor: akoz
KAIRO, 26. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Egipatski vojnici rano u subotu su s kairskog trga Tahrira silom rastjerali prosvjednike koji su tražili više političkih promjena u Egiptu, pa su ih oni optužili da su "izdali narod", a vojska se ispričala za izgred.

Visoko vijeće oružanih snaga, koje upravlja Egiptom od svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka, ispričalo se za incident rekavši da nije izdana zapovijed za napad na prosvjednike, te da je do izgreda došlo nenamjerno.

Prosvjednici zadržani tijekom noći će biti pušteni, objavilo je vojno vijeće ne navodeći koliko ih je. Po vojsci, "infiltrirani" ljudi bacali su boce i kamenje na vojnike.

"Ono što se dogodilo prošle noći rezultat je nenamjernih prepirki između vojne policije i djece revolucije", objavilo je vijeće na svojim facebook stranicama koje su postale njegovo glavno oruđe u odnosima s javnošću.

Tisuće prosvjednika okupilo se u petak na kairskom trgu Tahriru tražeći šire reforme, uključujući smjenu premijera kojeg je imenovao svrgnuti predsjednik. U zoru je nekoliko desetka prosvjednika koji su ostali na trgu reklo da je vojska napala prosvjednike, a nekoliko njih je nosilo transparente na kojima je stajalo da je "vojska izdala narod".

(Hina) xakoz ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙