FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ali Hamnei u petak možda o stanju u Egiptu

Autor: vrad
TEHERAN, 1. veljače 2011. (Hina/AFP) - Vođa Islamske Republike, ajatolah Ali Hamnei predvodit će ovog tjedna molitvu petkom u Teheranu, prvi put u zadnjih sedam mjeseci, i možda će govoriti o međunarodnim pitanjima, među kojima i o stanju u Egiptu, piše nekoliko iranskih medija.

"Uz uobičajenu važnost govora Čuvara muslimana, njegov nastup se podudara s islamskim buđenjem u Egiptu i u drugim zemljama u regiji", ističe agencija Mehr.

Agencije Isna i Fars također su objavile da će ajatolah Hamnei predvoditi molitvu petkom, kada predvoditelj uvijek održi politički govor.

Internetska stranica vrhovnog iranskog vođe navela je u ponedjeljak Hamneijevu lanjsku izjavu pred palestinskim izaslanstvom o "rađanju novog Bliskog istoka koji će biti islamski".

Temu je u utorak potaknuo iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi koji je ocijenio da će pobuna u Egiptu "imati ulogu u stvaranju islamskog Bliskog istoka za sve koji traže slobodu, pravdu i neovisnost".

Prethodni je govor ajatolah Hamnei održao 4. lipnja 2010., u kojemu se usredotočio na političke prilike u zemlji, oštro napavši čelnike reformatorske oporbe koji su poduprli protuvladine prosvjede 2009.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙