FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konvencija HSP-a

Autor: tkol
ZAGREB, 26. veljače 2011. (Hina) - S Konvencije Hrvatske stranke prava (HSP), organizirane danas u Zagrebu u povodu 150. obljetnice djelovanja te stranke, upućen je poziv svim pravašima i hrvatskim građanima da se na referendumu oko ulaska u EU izjasne protiv ulaska Hrvatske u EU.

EU se danas više ne temelji na principima na kojima je nastala, te nam EU ne može osigurati brži razvoj, ocijenio je predsjednik HSP-a Danijel Srb na Konvenciji HSP-a, koja je Lisinskom okupila oko 2000 izaslanika stranke iz cijele Hrvatske.

Dodao je kako HSP podupire članstvo Hrvatske u NATO-u, jer je kroz njega Hrvatska pokazala svoju pripadnost euroatlanskim integracijama i zapadnoeuropskom civilizacijskom krugu.

HSP, nasuprot nuđenju iluzije da će sve biti bolje kada uđemo u EU, nudi vjeru u vlastite snage, rekao je predsjednik stranke Srb.

Osvrčući se na položaj Hrvata izvan Republike Hrvatske, predsjednik HSP-a istaknuo je kako se u Srbiji vrši sustavni pritisak na Hrvate da se ne izjašnjavaju kao Hrvati na popisu stanovništva, već kao Bunjevci i Šokci.

Dodao je kako ne može biti slučajno da se i u Istri pojavljuju identične ideje.

"Ne može se do beskraja isticati prijateljstvo sa srbijanskim predsjednikom kada Hrvati u Srbiji nemaju nikakva prava te se nad njima provodi prikrivena genocidna politika", rekao je Srb.

"Nasuprot progonu branitelja nudimo procesuiranje zločina srbo-četničkih hordi", dodao je.

Komentirajući slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde, predsjednik HSP-a kazao je kako je tu vidljiv neprihvatljiv odnos države prema braniteljima. "Taj je slučaj razotkrio slabosti hrvatske politike", ocijenio je Srb.

Vodstvo HSP-a pozvalo je izaslanike da se nakon Konvencije pridruže prosvjedu hrvatskih branitelja na Trgu bana Jelačića.

"Ne želimo nerede, ali poruke moraju biti jasne", kazao je predsjednik HSP-a u četiri mandata i počasni predsjednik Ante Đapić.

"HOS je pod geslom 'Bog i Hrvati' na najčasniji način vodio obrambeni rat, a nakon obrane Domovine s tim smo geslom ušli u parlamentarnu utakmicu", rekao je Đapić. "Nije naša snaga u broju saborskih mandata - oni jesu važni ali nisu mjerilo snage jedne političke stranke", dodao je.

Geslo "Bog i Hrvati", Starčevičanstvo i pravaštvo svjetonazor su prilagođen hrvatskom čovjeku, istaknuo je Đapić.

Konvenciji HSP-a u Lisinskom nazočili su, među ostalima, predstavnici srodnih stranaka, dio umirovljenih generala HV-a, crkve i brojni drugi gosti.

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙