FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP odbio prigovor HSP-a u vezi s vukovarskim izbornim povjerenstvom

Autor: zdra
ZAGREB/VUKOVAR, 1. veljače 2011.(Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbijanjem prigovora HSP-a potvrdilo je odluku vukovarsko-srijemskoga Županijskog izbornog povjerenstva da u sastavu Gradskog izbornog povjerenstva za prijevremene izbore za vukovarsko Gradsko vijeće 6. veljače ne može biti član HSP-a budući da ta stranka u trenutku raspuštanja tog vijeća u njemu nije imala predstavnika.

DIP Republike Hrvatske odbio je na jučerašnjoj sjednici prigovor HSP-a na odluku vukovarsko-srijemskoga Županijskog izbornog povjerenstva o imenovanju proširenog sastava vukovarskoga Gradskog izbornog povjerenstva, izvijestio je danas DIP. U obrazloženju odluke DIP podsjeća kako mu je HSP podnio pravodobni prigovor jer je Županijsko izborno povjerenstvo odbilo imenovanje Krešimira Bušića (HSP) u prošireni sastav vukovarskoga Gradskog izbornog povjerenstva. Imenovanje Bušića u prošireni sastav tog povjerenstva odbijeno je uz obrazloženje da HSP u trenutku raspuštanja vukovarskoga Gradskog vijeća nije sudjelovao u njegovu sastavu.

U trenutku raspuštanja vukovarsko Gradsko vijeće činilo je 13 vijećnika SDP-a, 11 vijećnika HDZ-a, troje SDSS-a i dvoje vijećnika HSP-a dr. Ante Starčevića.

"Državno izborno povjerenstvo smatra da se odredba članka 31. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave može i mora isključio tumačiti na način da je pri određivanju proširenog sastava izbornog povjerenstva mjerodavan sastav predstavničkog tijela u trenutku njegova raspuštanja", objašnjava DIP.

Vlada RH raspustila je vukovarsko Gradsko vijeće 9. prosinca 2010. godine, a za povjerenicu do prijevremenih izbora za novi sastav Gradskog vijeća, koji će se održati 6. veljače, imenovala je Ivanu Azenić-Dubravčić.

Na prijevremenim izborima za novi sastav vukovarskoga Gradskog vijeća moći će se glasovati za jednu od 16 kandidacijskih lista.

(Hina)xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙