FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed na splitskoj Rivi-slab odaziv

Autor: pgas
SPLIT, 24. veljače 2011. (Hina) - Na Rivi se večeras okupila manja skupina Splićana koja je prosvjedujući protiv vlade zviždala zviždaljkama, pjevala pjesme "Moja Domovina" i "Marjane, Marjane", nosila natpise protiv Vlade.

Prosvjednici su nosili natpise: "Hoćemo vladu nacionalnog spasa", "Vlast treba služiti narodu" "Kostimi i broševi ne mogu nas spasiti - treba nam pamet!", "Iskorijenimo korupciju", "Fiškalska i sudska mafija zločinačka HDZ organizacija", "Izbacimo NDH prošlost iz hrvatske sadašnjosti".

Kako su rekli, skup su organizirali preko Facebooka i drugih društvenih mreža, a razočarani su slabim odzivom na skup na Rivi.

"Odziv na prosvjedni skup je slab jer se neki boje doći na takve skupove, a osim toga, Facebookom se služe pretežito mladi koji većinom imaju džeparac pa nisu imali motiva doći na prosvjed", rekla je jedna od prosvjednica Božena Šimić.

Više govornika je u svojim istupima preko razglasa uzvikivalo "Dolje vlada", "HDZ je najveća banda u povijesti", "Dolje bando", "Dolje lopovi". Neki od govornika su pogrdnim riječima psovali vladu i premijerku.

Jedan od prosvjednika, uzevši razglas, rekao je kako Marjan treba ostati onakav kakav jest. "Ako tako ne bude, uzet ćemo puške", rekao je on.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙