FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa za Marjan čistila plažu Kašuni

Autor: pgas
SPLIT, 20. veljače 2011. (Hina) - U organizaciji Inicijative za Marjan danas je organizirana akcija čišćenja od otpada i smeća plaže Kašuni u park-šumi Marjan, a po završetku akcije aktivisti su po jednu vreću prikupljenog smeća stavili pred sjedišta Splitsko- dalmatinske županije i gradske uprave zbog, kako su rekli, nebrige lokalnih vlasti za splitske plaže.

"U akciji u kojoj je sudjelovalo oko 150 građana prikupili smo oko dva kamiona smeća i otpada i 'neviđene količine' kondoma i igala", izvjestio je splitski novinar i publicist Jurica Pavičić po završetku akcije.

"Naš gradonačelnik kaže da samo budala radi zato da ne zaradi, a mi smo odlučili buti budale jer mislimo malo drugačije te smo iskoristili svoju slobodnu nedjelju i malo radili kako bi nam grad i Marjan bili ljepši", kazao je Pavičić novinarima.

On je potvrdio da su aktivisti prije akcije zatekli očišćene dijelove plaže Kašuni, a jedna od kordinatorica akcije Duška Boban je dometnula da nije poznato tko je plažu "od jučer očistio", ali smatra kako je to bilo potaknuto njihovim nedavnim prosvjedom na plaži Prva voda gdje nevjenčana gradonačelnikova supruga Fani Horvat planira graditi ugostiteljski objekat.

Pavičić i Boban su rekli najavili da će aktivisti Inicijative za Marjan nazočiti sjednici Gradskog vijeća koja će po njihovom saznanju biti posvećena park-šumi Marjan.

Na upite novinara, rekli su kako ne funkcionira koncesijski sustav za splitske plaže i kako se koncesionari brinu o njima samo ljeti. Boban je rekla i kako je bivšem koncesionaru plaže Kašuni koncesija istekla u travnju 2010. godine.

No taj koncesionar, splitski poduzetnik Dragan Jurišić za današnje akcije čišćenja posjetio je plažu. "Ja sam i dalje koncesionar plaže Kašuni koju redovito čistim i održavam tako da ova današnja akcija čišćenja nije bila ni potrebna", rekao je Jurišić. Dodao je da je on koncesionar i plaža Kaštele i Trstenik. "U ove tri plaže i za njihovo održavanje do sada sam investirao 30 milijuna kuna", ustvrdio je Jurišić.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙