FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski ribari najavili nove prosvjede

Autor: dspo
PULA, 24. veljače 2011.(Hina) - Ako se do subote ne ispuni ni jedan od zahtjeva s nedavna prosvjeda upozorenja, ribari će ponovno prosvjedovati, kazali su predsjednici dviju istarskih udruga profesionalnih ribara "Istarski ribar" iz Pule i "Mare nostrum" iz Umaga, Radovan Simić i Daniele Kolec na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Oni su najavili blokade luka i prometnica, podsjetivši da su glavni zahtjevi Koordinacije udruga profesionalnih ribara bili opoziv državnog tajnika Tončija Božanića i proglašenje ZERP-a.

"Sada tražimo još više, a to je proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa i izmjenu zakona o morskome ribarstvu", rekao je, među ostalim, Daniele Kolec, dodavši kako ne vjeruje da će zahtjevi biti ispunjeni. Stoga su za Uskrs najavili nove prosvjede u kojima će, ustvrdili su, sudjelovati i slatkovodni ribari, ratari i stočari.

Ako se ne ispuni zahtjev o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa, pozvat ćemo sve ribare da se očituju protiv ulaska u Europsku uniju, kazao je Kolec.

Dodao je kako će istarski ribari u subotu u Zagrebu iskazati potporu braniteljima jer Koordinacija udruga profesionalnih ribara Hrvatske, kako je rekao, "u potpunosti podupire taj skup".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙