FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela gradnja poslovne zone „Lonići"

Autor: barn
ZADAR, 24. veljače 2011. (Hina) - U Bibinju pokraj Zadra počeli su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni „Lonići" koja će se prostirati na 230.000 četvornih metara.

Radovi u prvoj fazi trebaju završiti za šest do osam mjeseci, a nakon toga će se investitori moći priključiti na struju, vodu i odvodnju, odnosno bit će spremni za početak rada, rekao je označivši početak radova općinski načelnik Bibinja Nino Šimunić.

Također je istaknuo kako je riječ o najvažnijem gospodarskom projektu u općini koji će omogućiti otvaranje velikog broja radnih mjesta i gospodarsku preobrazbu Bibinja. Zanimanje ulagača je veliko jer se zona nalazi blizu mora, zračne luke i autoceste, što nema ni jedna od poslovnih zona u Zadarskoj županiji, rekao je Šimunić.

"U sljedećih nekoliko godina očekujemo otvaranje više stotina radnih mjesta jer ne možemo nikako govoriti da smo uspješni ako se ne stvaraju nova radna mjesta", istaknuo je zadarski župan Stipe Zrilić.

Zasad je 13 ulagača kupilo parcele u "Lonićima", a zahtjevi za izdavanje lokacijskih dozvola već su predani.

Građevni dio radova vrijedan 13,2 milijuna kuna izvodi tvrtka "Sarađen", instalacijske radove za struju i telekomunikacije od 1,4 milijuna kuna "Konektor", a radove premještanja dalekovoda od šest milijuna kuna "HEP-prijenos".

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙