FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: podržana hrvatska ideja o Afganistanu

Autor: dram
PODGORICA, 24. veljače 2011. (Hina) - Inicijativa Hrvatske o zajedničkom sudjelovanju oružanih snaga zemalja Američko-jadranske povelje (A-5) u međunarodnoj misiji ISAF u Afganistanu vrlo je zanimljiv projekt, ocijenili su u četvrtak u Podgorici predstavnici glavnih stožera država članica te asocijacije u kojoj su, osim Hrvatske još i Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Albanija, te Sjedinjene Američke Države.

Vojni su stručnjaci razgovarali i o osnivanju zajedničke postrojbe instruktora koja bi uvježbavala afganistansku vojsku i policiju.

Govoreći o toj inicijativi, zamjenik načelnika glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske, kontraadmiral Zdenko Simičić rekao je da se ona temelji upravo na dobroj regionalnoj suradnji zemalja ove asocijacije.

“Inicijativa na planu regionalne suradnje dobro je prihvaćena i mi očekujemo da će škola za obuku afganistanske vojne policije biti za dvije godine u punoj operativnoj uporabi”, kazao je Simičić, dodajući kako je ova godina u Afganistanu proglašena godinom tranzicije, odnosno naglasak će biti stavljen na obuku afganistanske policije i vojske.

Svi sudionici sastanka u Podgorici podržali su inicijativu Hrvatske o osnivanju škola za obuku vojne policije afganistanskih oružanih snaga, te su spremni sudjelovati u tom projektu, dok konačnu odluku o tome trebaju dati nadležna državna tijela zemalja A-5.

Hrvatsku inicijativu, kako se čulo na skupu, snažno podržava i NATO.

(Hina) xdram yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙