FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Vladajući socijalisti optužuju Tadića

Autor: dram
PODGORICA, 8. veljače 2011. (Hina) - Zasjedanje Savjeta za suradnju sa Srbima u dijaspori, koji u utorak u Beogradu organizira srpski predsjednik Boris Tadić, a na koji su pozvani i čelnici srpskih stranaka u Crnoj Gori koji doživljavaju Srbiju matičnom državom, u crnogorskoj vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS) doživljavaju kao nastavak pritiska "nacionalističkog Beograda na neovisnu Crnu Goru", prenose u utorak podgorički elektronički mediji.

Visoki dužnosnik te stranke Miodrag Vuković ocijenio je da se radi se o izravnom miješanju organa srpskih vlasti u unutrašnje stvari susjednih zemalja.

"U izravnom su sukobu retorika i stvarno ponašanje dobrog dijela srpskih vlasti, nažalost onog koji želi osigurati prefiks proeuropskog, kad je Crna Gora u pitanju", rekao je Vuković podgoričkim medijima, dodajući kako nije slučajno što se taj sastanak održava uoči popisa stanovništva koji će se u travnju provesti u Crnoj Gori, te da je to "dio kampanje da se spasi sve srpsko u Crnoj Gori".

U tom kontekstu Vuković je upozorio i na, kako smatra, navodnu slučajnost da će neposredno pred popis stanovništva u Crnoj Gori predsjednik Srbije otvoriti konzulat te zemlje u Herceg Novom, što je, kako je rekao, "presedan u srpskoj diplomaciji".

Savjet za suradnju sa Srbima, koji će, u organizaciji srpskog predsjednika Borisa Tadića, okupiti predstavnika dijaspore i Srba iz regije, osnovan je krajem 2009. godine u Beogradu s ciljem očuvanja njihova nacionalnog identiteta, a prema najavama iz Podgorice na njemu će sudjelovati predstavnici Nove srpske demokratije, Narodne i Demokratske srpske stranke te predstavnici nekih nevladinih organizacija.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙