FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otvorena izložba slovenskih umjetnika

Autor: mkov
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Izložbu slovenskih umjetnika „Slike ne poznaju granice“ otvorio je večeras u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu izaslanik predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ministar kulture Jasen Mesić.

Na izložbi koju su organizirali Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva iz Varaždina, Hrvatsko-slovensko-društvo općine Bednja, Društvo likovnih umjetnika Maribor i Javni sklad za kulturu Republike Slovenije, postavljeno je stotinjak radova 39 slovenskih slikara.

Ministar Mesić je istaknuo kako je snažan proces prožimanja kulture između Slovenije i Hrvatske, dodavši kako mu je toliko razumljiva slovenska kultura da je osjeća svojom.

Govoreći u ime ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, Zdenka Weber je ocijenila kako umjetnici posvuda rade na micanju granica te dodala kako su kultura i umjetnost najbolje poveznice među narodima.

Prva tajnica iz slovenskog veleposlanstva u Hrvatskoj Urška Potočnik istaknula je važnost međusobnoga poznavanja kultura.

Mariborski gradonačelnik Franc Kanglera podsjetio je kako će Maribor 2012. biti europska prijestolnica kulture te zahvalio domaćinu na organizaciji izložbe.

Izložba slovenskih umjetnika u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu otvorena je do 23. veljače.

(Hina) xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙