FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božinović s predsjednikom uprave Patria grupe

Autor: vmrs
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Davor Božinović sastao se s predsjednikom uprave i glavnim izvršnim direktorom Patria grupe Heikkiom Allonenom u sklopu sajma IDEX koji se u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održava od nedjelje do srijede, priopćeno je u srijedu iz MORH-a.

Na sastanku je iskazana spremnost za suradnju tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila i finske Patrije na tržištima drugih država jugoistočne Europe i Bliskog istoka, kaže se u pripoćenju.

Ministar Božinović istaknuo je potrebu za što bržim donošenjem zajedničkog Memoranduma o razumijevanju između hrvatskog i finskog proizvođača oklopnih vozila kako bi se stvorili i formalni preduvjeti za zajednički izvoz, što su iz Patrije poduprli te će radne skupine iz dviju zemalja odmah početi s pripremom toga dokumenta.

S obzirom na sigurnosna zbivanja u sjevernoafričkim državama i regiji Bliskog istoka, usuglašen je načelan stav da se odvojeno pristupa na svako pojedino tržište kroz procjenu političkog i sigurnosnog stanja u zemljama iz kojih dolaze potencijalni kupci.

Razgovarano je i o mogućnostima zajedničke poslovne suradnje na realizaciji ugovora i isporuke proizvoda hrvatskih proizvođača uz posredovanje Patrije, kaže se u MORH-ovu priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙