FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP lani s manjim prihodima, ova godina možda bolja

Autor: tmis
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Tvrtka SAP d.o.o. prošle je godine ostvarila 49 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 22 posto manje nego u godini prije, dok ove godine očekuje poboljšanje poslovnog rezultata odnosno 'povratak' na razinu iz 2009., istaknuo je današnjoj konferenciji za novinare direktor te tvrtke Igor Dropulić.

Padu ukupnih prihoda prošle je godine najviše pridonijelo 19 postotno smanjenje prihoda od softvera te 35 postotno smanjenje prihoda od konzaltinga i edukacije, ali i negativan poslovni 'okoliš' u Hrvatskoj u kojoj prošle godine nije bilo nijednog velikog informatičkog investicijskog projekta na državnoj razini, objasnio je Dropulić.

Dodao je i da je uz to prošle godine prihod bilo i teško naplatiti, a još veći problem bila je apsolutna neaktivnost javnog i dijela privatnog sektora, kao i sve prisutni strah od rizika i promjena, pa su SAP-ovi partneri prošle godine više radili u Bosni i Hercegovini nego u Hrvatskoj.

Prošlu je godinu SAP završio i s više od 160 korisnika, 300 certificiranih konzultanata te mrežom od 17 partnera.

Za ovu su godinu u SAP-u nešto optimističniji, i to prvenstveno zbog privatnog sektora i kompanija čiji čelni ljudi žele dalji rast i razvoj, što daje naznake buđenja tržišta, istaknuo je Dropulić.

S druge strane, s obzirom da je ovo izborna godina, u kojoj će se svi, kako je kazao Dropulić, više baviti politikom nego ekonomijom, ne očekuje veće investicije u javnom sektoru. No, i u tome nadu im daje skori ulazak Hrvatske u EU zbog čega će i stvarno trebati provesti reforme, i gdje će sigurno dobro doći kvalitetna i pouzdana informatička rješenja.

Stoga je SAP poslovnu strategiju za ovu godinu usmjerio na industrijski fokus, javni sektor i servise te komunalne djelatnosti s naglaskom na energetiku.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙